Feststemte svenskere sjusker sig til sejr

VM-euforien har så småt ramt Stockholm - vel at mærke, når svenskerne selv er i aktion på isen. Der var med officielt 11.500 tilskuere således tæt på fyldt i Globen, hvor svenskerne onsdag tog fjerde sejr af fire mulige, da Tyskland blev slået med 5-2.

Og det svenske stjerneensemble var tilsyneladende opsatte på at belønne publikum for at møde frem i tusindtal efter den tilskuermæssigt noget skuffende VM-start i sidste uge.

De blågule væltede frem i bølger mod det tyske mål, hvor Dennis Endras måtte værge for sig med alle tænkelige kropsdele, for at holde svenskerne væk.

Men spillelysten gik ud over disciplinen, specielt i første periode, hvor de dyrt betalte NHL-spillere på skift sløsede og gav de spillemæssigt begrænsede tyskere adskillige målchancer.

Derfor - og fordi tyskerne viste flot evne til at holde hovedet koldt, selv i de perioder, hvor svenskerne skruede tempoet i vejret - holdt træner Jakob Kollikers mandskab sig flot inde i kampen og skabte reel spænding, da de til sidst i anden periode reducerede til 2-3.

Men hjemmebanefavoritterne var dog hele tiden det ventede skridt foran, og da først Niklas Persson og siden Johan Franzén hakkede pucken ind bag Endras i tredje periode, var det efterhånden småt med den tyske modstandskraft.

Svenskerne har nu samlet 12 point for fire kampe og har i perioder spillet rigtig fornem ishockey. Og mon ikke antallet af koncentrationsfejl bliver mindsket, når turneringen i næste uge går ind i sin knald-eller-fald fase.