Flyvende Damgaard hjælper Magdeburg til CL-Final 4

Michael Damgaard scorede otte mål for Magdeburg i CL-kvartfinale mod Wisla Plock. Foto: Ronny Hartmann/Ritzau Scanpix
Michael Damgaard og Magdeburg samt PSG med Henrik Toft Hansen og Jannick Green er klar til CL-Final 4.

Den tyske håndboldklub SC Magdeburg er for første gang klar til Final 4 i Champions League.

Onsdag vandt holdet hjemme med 30-28 i returkampen over polske Wisla Plock, og da den første kamp var sluttet 22-22, endte det med knebent tysk avancement i kvartfinalen.

Det var ikke mindst den danske bagspiller Michael Damgaards fortjeneste. Han scorede otte mål i sejren.

Hollandske Kay Smits var dog Magdeburgs helt store matchvinder, da han sendte bolden i mål hele 14 gange.

Mike Jensen passede Magdeburgs mål i det meste af kampen og markerede sig med en redningsprocent på 32,26 ifølge EHF's hjemmeside.

Også Magnus Saugstrup Jensen var en del af Magdeburg-holdet.

Magdeburg førte i det meste af onsdagens kamp, men det blev ved knebne føringer, og dermed var der spænding til det sidste.

Stillingen var 26-26 efter med syv minutter tilbage, men Magdeburg kunne for alvor dufte avancementet med målet til 30-27, da der resterede to minutter på uret.

Også Henrik Toft Hansen og Jannick Green er klar til Final 4 med deres klub, Paris Saint-Germain, der samlet slog THW Kiel i kvartfinalen.

Efter 31-27 i den første kamp vandt PSG hjemme med 32-29 onsdag og går videre med 63-56 samlet.

Kiel stillede med danskerne Niklas og Magnus Landin.

Det tyske hold førte kun i kampens indledning, og PSG fik snart kontrol over returkampen, så spændingen om det samlede udfald udeblev.

Torsdag spiller GOG returkamp mod Barcelona, der vandt den første kamp i Odense med 37-30.