Annonce
Sport

Fodboldens parter kæmper om plads i trang kalender

Pierre-Emile Højbjerg spillede i sidste sæson 67 kampe for Tottenham og det danske landshold. Midtbanespilleren var dermed blandt de spillere i Europa, der var involveret i flest kampe. (Arkivfoto). Foto: Paul Childs/Ritzau Scanpix

Fodboldklubber og forbund kæmper om pladsen i en mere og mere presset kalender for de bedste spillere.

Der foregår for tiden en hård kamp om at arrangere fodboldkampe med de største stjerner.

Flere topspillere er på banen mere end 50 gange for deres klubber på en sæson, og dertil kommer 10-15 landskampe. Hver gang stjernerne går på banen, er det penge værd.

Grænsen for antallet af kampe er for længst nået, mener den tidligere generalsekretær i Dansk Boldspil-Union (DBU) Jim Stjerne Hansen.

- Den største udfordring er, at alle - om det er klubber eller landshold - har en egoistisk indstilling og kun tænker til deres egen næsetip.

- Der er behov for, at nogen ser overordnet på fodboldens ve og vel. Der er brug for at få en afstemt kalender, siger Jim Stjerne Hansen. Der er allerede nu for mange kampe til, at spillerne kan få rimelige pauser og tid til restitution, siger han.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) med præsident Gianni Infantino i spidsen vil arrangere flere kampe - og dermed øge forbundets egen indtjening - med et VM hvert andet år.

VM er hidtil blevet afholdt med et interval på fire år. Det har været afstemt med, at Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) ligeledes har afholdt EM hvert fjerde år, så der har været to år mellem hver slutrunde.

- Infantino vil flytte EM over i Fifa-regi, og det handler i høj grad om penge, mener Jim Stjerne Hansen.

Selv om Fifa-planen indeholder en obligatorisk flere uger lang pause hvert år til spillerne, så går planen kun op, hvis de europæiske klubber, ligaer eller Uefa opgiver nogle af deres kampe.

- En sådan obligatorisk pause, som Fifa foreslår, er ikke forenelig med, at vi i Europa har en kvalifikation til de europæiske klubturneringer, der starter op fra 1. juli.

- Champions League-finalen bliver spillet i sidste uge af maj.

- I juni har spillerne brug for to-tre ugers opstart, så lige meget, hvordan man vender og drejer det, så er der ikke plads til en obligatorisk pause. Tanken er dødfødt, mener Jim Stjerne Hansen.

I forvejen har Gianni Infantino fået gennemført en udvidelse af VM fra 32 til 48 hold, hvilket er ensbetydende med endnu flere kampe i Fifa-regi.

Det er blot få måneder siden, at Fifa-præsidenten proklamerede, at han ville udvide klub-VM fra en mindre turnering med syv hold til en større begivenhed med hele 24 hold.

- Det er i forvejen en kæmpe udfordring for den europæiske Champions League-vinder at deltage i klub-VM, da det pågældende hold må tage kampe ud af den nationale kampkalender for at deltage.

- Så et udvidet klub-VM vil flytte yderligere datoer fra de nationale ligaer eller europæiske landshold over i Fifas klubturnering, siger Jim Stjerne Hansen.

Den tidligere DBU-chef har tidligere siddet med i en arbejdsgruppe under Uefa og arbejdet med tilpasningen af den internationale kampkalender.

Allerede for 15-20 år siden var Uefa opmærksom på, at der var for mange kampe, fortæller Jim Stjerne Hansen, men alligevel spilles der flere kampe nu end nogensinde før.

- Det er gået stik modsat de intentioner, man havde dengang. Der er i dag flere klubturneringer og landsholdsturneringer, siger han.

  • Premier League - Tottenham Hotspur v Aston Villa
    Pierre-Emile Højbjerg spillede i sidste sæson 67 kampe for Tottenham og det danske landshold. Midtbanespilleren var dermed blandt de spillere i Europa, der var involveret i flest kampe. (Arkivfoto). Foto: Paul Childs/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Annonce
Annonce
112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Stukket i ryggen med kniv: Nu har han meldt sig selv

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Erhverv

Lander millionoverskud trods vanskeligt år

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde