Golden League slutter med dansk nedtur mod Frankrig

Danmark tabte søndag med to mål til Frankrig i Ceres Arena i Aarhus. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

De danske håndboldherrer førte med et mål ved pausen, men det endte med et nederlag på 26-28 til Frankrig.

De danske håndboldherrerne rundede søndag denne uges Golden League af med et nederlag til Frankrig.

På hjemmebane i Aarhus tabte danskerne med 26-28 til de fysisk stærke franskmænd.

Kampen fik en lidt kedelig dansk optakt, da playmaker Rasmus Lauge fik et riv i lysken under opvarmningen og derfor ikke kom i kamp.

I forvejen har landstræner Nikolaj Jacobsen under turneringen set bort fra profiler som Mathias Gidsel, Mikkel Hansen, Magnus Landin og Niklas Landin, men truppen har vist sin bredde.

Søndag kunne landstræneren især se Emil Nielsen i det danske mål levere en pragtpræstation.

Nantes-keeperen kom i vejen for en masse franske skud, og Frankrig blev holdt nede på 13 scoringer i første halvleg.

Dermed kunne danskerne gå til pause foran med 14-13, men franskmændene fortsatte ufortrødent i anden halvleg, og gæsterne kom foran med 19-17 efter godt 40 minutter.

Danmark kæmpede sig på 20-20, men efter nogle minutters stillingskrig, så begyndte tre kvarters hårdt fysisk tryk at sætte sig i de danske spillere.

Frankrig bragte sig foran med 26-22 med fem minutter tilbage, og det begyndte efterhånden at se umuligt ud for Danmark.

Tre danske scoringer i træk til 25-26 skabte dog lidt spænding, men franskmændene holdt nerverne i ro og sikrede sig sejren.

Tidligere på ugen har Danmark slået Norge og Spanien, der tidligere på søndagen spillede 26-26 mod hinanden.