Harry Kane header Tottenham tættere på Europa

Tottenhams Harry Kane scorede to mål på hovedstød i sejren ude over Newcastle. Foto: Owen Humphreys/Reuters

Tottenham vandt over Newcastle og holder sig fortsat inde i kampen om at ende på en af de europæiske pladser.

En svingende sæson kan stadig ende med europæisk fodbold for Tottenham, som onsdag aften vandt 3-1 ude over Newcastle i Premier League.

Det kræver dog, at resultaterne flasker sig i de resterende to spillerunder i Premier League.

Tottenham er med onsdagens sejr placeret på syvendepladsen med 55 point efter 36 kampe.

Syvendepladsen kan ende med at give adgang til Europa League-kvalifikationen, men det afhænger af, hvilket hold der vinder FA Cuppen.

Tottenham skal derfor lige nu koncentrere sig om at ende højere i tabellen.

Wolverhampton, som onsdag spillede 1-1 ude over Burnley, indtager lige nu sjettepladsen med 56 point efter 36 kampe.

Leicester og Manchester United er nummer fire og fem med 59 point efter 35 kampe.

I onsdagens kamp scorede Tottenham-angriberen Son Heung-min til 1-0 efter 27 minutter med en flad velplaceret afslutning.

Ti minutter inde i anden halvleg fik Newcastle udlignet, da Matt Ritchie hamrede bolden op i hjørnet.

Det skete, efter at Tottenham-spilleren Serge Aurier ikke fik losset bolden langt nok ud af egen forsvarszone.

Harry Kane sørgede dog blot fire minutter senere for endnu en føring til Tottenham, da han headede 2-1-målet ind efter oplæg fra indskiftede Steven Bergwijn.

Kane gjorde det også til 3-1 efter et endnu et mål på hovedstød. Denne gang kom forarbejdet fra Érik Lamela.

Også Manchester City var i aktion, og holdet vandt 2-1 hjemme over bundholdet Bournemouth, der havde Philip Billing med fra start.

Manchester Citys midtbanespiller David Silva scorede til 1-0 på frispark efter seks minutter.

Angriberen Gabriel Jesus fordoblede Citys føring med en flot soloaktion fem minutter før pausen.

Bournemouths David Brooks reducerede til 1-2 efter 88 minutter, men det blev ikke til mere for bundholdet.

City er sikker på at ende på andenpladsen i ligaen med 75 point efter 36 kampe.