Hernandez holder liv i Uniteds treble-drøm

Javier Hernández scorede to mål, da Manchester United med 2-1 over Marseille gik videre i Champions League.

Manchester Uniteds drøm om at kopiere den legendariske treble-sæson fra 1998/99 lever endnu.

Tirsdag aften kvalificerede Alex Fergusons mandskab sig til kvartfinalerne af Champions League efter en 2-1-sejr over franske Marseille på hjemmebane. Samlet er United videre med de samme cifre efter 0-0 i den første kamp.

Sejren ser mere enkel ud på papiret, end den kom i hus på banen, og det til trods for, at United fik en drømmestart på kampen.

Marseille-spillerne virkede uoplagte fra start, og det blev straffet allerede efter fem minutter.

United-veteranen Ryan Giggs spillede frem i venstre side, og Giggs fandt Wayne Rooney, som flot spillede en helt umarkeret Javier Hernández fri til en simpel scoring få meter fra mål.

Manchester United fortsatte sin dominans, men mod slutningen af halvlegen begyndte usikkerheden så småt at snige sig ind hos hjemmeholdet, der måtte undvære både Rio Ferdinand og Nemanja Vidic i midterforsvaret.

Det betød, at Chris Smalling og Wes Brown skulle styre forsvaret, og det var ved at gå galt mod slutningen af første halvleg.

André-Pierre Gignac kom alene igennem, men skød over mål, og Souleymane Diawara havde en god hovedstødschance før pausen.

Manchester Uniteds nervøse spil fortsatte efter pausen, men Marseille fik ikke udbytte af situationen.

Og så blev det hele reelt afgjort med et kvarter tilbage af kampen, da Ryan Giggs blev sendt af sted i højre side.

Waliseren fandt mexicanske Hernandez, som for anden gang i kampen formåede at stå det rigtige sted og få maksimalt udbytte af det med en enkel scoring til 2-0.

Marseille fik ganske vist reduceret, da Wes Brown sendte bolden i eget net, men det var ikke nok for franskmændene. /ritzau/