Stine Skogrand (tv.) var i hopla med ti scoringer for Herning-Ikast. (Arkivfoto) Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Odense Håndbold og Herning-Ikast er de sidste ubesejrede hold, efter at sidstnævnte slog Viborg stort.

En trio har fra sæsonens begyndelse skilt sig ud i toppen af kvindernes håndboldliga.

Men efter lørdagens kampe er kun to af dem fortsat ubesejrede.

På hjemmebane tabte Viborg HK nemlig med hele 23-33 til Herning-Ikast, som sammen med Odense Håndbold har maksimumpoint efter seks kampe.

Fynboerne vandt tidligere lørdag sikkert med 30-25 hjemme over Horsens.

Anderledes tæt så det i begyndelsen ud til at blive i lokalopgøret mellem Viborg og Herning-Ikast, før gæsterne stak af.

Ingen af holdene formåede at etablere en føring på mere end to mål i første halvleg, hvor begge holds forsvar stod i skyggen af gode offensive præstationer.

Viborgs Camilla Fangel reducerede til 14-15 med halvlegens sidste mål, men scoringen gav ikke værterne meget medvind til anden halvleg.

Med seks af anden halvlegs syv første mål bragte Herning-Ikast sig foran med hele seks mål mod det grønblusede hjemmehold.

Anna Kristensen i Viborg-målet havde ikke sin bedste dag, og heller ikke afløseren, Emma Friberg, havde specielt meget held med at holde modstanderens skytter fra at score.

Til gengæld var nordmændene Ingvild Bakkerud og Stine Skogrand ustyrlige for Herning-Ikast og blev noteret for henholdsvis 11 og 10 mål.

Den overraskende store sejr kan vise sig at være vigtig for det indbyrdes regnskab mellem holdene, som i sidste ende afgør placeringerne i tabellen ved pointlighed.

Efter nederlag i sæsonens to første ligakampe har Jesper Jensens Team Esbjerg for alvor fundet fodfæste.

Lørdag eftermiddag vandt vestjyderne deres fjerde kamp på stribe. Det gik ud over Ajax København, som allerede ved pausen var bagud med syv mål.

I anden halvleg lykkedes det blot københavnerne at score ni gange, og så var Esbjergs storsejr på 30-19 en realitet.

Tidligere lørdag vandt København 26-22 over Aarhus United og ligger efter seks kampe på ottendepladsen i Bambusa Kvindeligaen.

• Kvindehåndbold: Herning-Ikast Håndbold - Nykøbing F. Håndbold