Hesjedal vinder Giroen med 16 sekunder

Ryder Hesjedal tog søndag karrierens største sejr, da den canadiske rytter vandt Giro d'Italia.

Hesjedal fyrede en fremragende enkeltstart af i Milanos gader, hvor det lykkedes ham at fravriste Joaquim Rodriguez løbets lyserøde førertrøje.

Rodriguez havde inden sidste etape et forspring på 31 sekunder til Hesjedal på andenpladsen, men den lille spanske bjergspecialist formåede ikke at få lige så meget hastighed i cyklen som Hesjedal.

På de lange lige stykker i Milano fik den lange canadier hurtigt kørt forspringet ind.

Allerede efter den første mellemtid ved 11,7 kilometer havde Hesjedal taget 29 sekunder på Rodriguez, der tilmed var styrtet på en opvarmningstur tidligere på dagen.

Hesjedal fra Garmin-Barracuda-mandskabet endte med at distancere Rodriguez, der fik leveret en kraftfuld afslutning, med 47 sekunder på enkeltstarten over 31,5 kilometer.

Dermed vandt Hesjedal det italienske etapeløb med en margin på kun 16 sekunder til Rodriguez.

Der skete også andre ændringer på podiet på løbets sidste dag, da det lykkedes for belgiske Thomas De Gendt at sikre sig tredjepladsen. Den forsvarende mester Michele Scarponi måtte således nøjes med fjerdepladsen.

Det er første gang siden 1995, at det ikke lykkedes en italiener at slutte på podiet.

Alex Rasmussen, der kører på samme hold som Hesjedal, fik ligesom på prologen for tre uger siden i Herning markeret sig i Milanos gader, hvor danskeren en overgang havde hurtigste tid.

Tiden på 34:08 minutter rakte til en fjerdeplads - 1:01 minutter efter dagens hurtigste mand, Marco Pinotti.

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt