Higuains jubilæumsmål sender Juventus mod sejr over Milan

Gonzalo Higuain scorer her sit mål nummer 100 i Serie A i kampen mod Milan. Foto: /ritzau/AP/Antonio Calanni

Gonzalo Higuain passerede 100 Serie A-mål i karrieren, da Juventus besejrede AC Milan 2-0 i Serie A.

Gonzalo Higuain var på pletten for 100. og 101. gang i Serie A, da Juventus lørdag aften spillede sig a point med Napoli i toppen af Serie A i fodbold.

Den argentinske målmaskine scorede midtvejs i første halvleg sit jubilæumsmål i udekampen mod AC Milan, og i anden halvleg nettede han endnu en gang i 2-0-sejren.

29-årige Gonzalo Higuain lavede 71 Serie A-mål for Napoli fra 2013 til 2016, og siden sidste sommer har han scoret 30 ligamål for Juventus.

Milan var uden karantæneramte Leonardo Bonucci, der dermed gik glip af et gensyn med sine tidligere holdkammerater.

Den italienske landsholdsforsvarer spillede syv år for Juventus, inden han i sommer i år forlod klubben efter uenigheder med cheftræner Massimiliano Allegri.

Der var visse chancer til begge hold i første halvleg, uden at spillet var prangende.

Midtvejs i halvlegen spillede Juventus-topscorer Paulo Dybala bolden frem til landsmanden Gonzalo Higuain.

Angriberen tog et træk, inden han med sit mål nummer 100 i den italienske liga hamrede bolden utageligt forbi Milans 18-årige målmandsstjerneskud, Gianluigi Donnarumma, til 1-0.

Kort før pausen var det en anden Gianluigi, med efternavnet Buffon, der brillerede i den anden ende.

Den 39-årige Juventus-målmand fik pareret Nikola Kalinic' afslutning fra tæt hold op på overliggeren, og forsvareren Daniele Rugani fik afværget returbolden.

Anden halvleg blev en rodet forestilling med mange fejlafleveringer.

Og så slog Gonzalo Higuain igen til efter cirka 65 minutter. Det skete efter en sekvens, der indeholdt flere flotte momenter.

Venstrebacken Kwadwo Asamoah trak ind i banen og spillede bolden hen mod Paulo Dybala.

Argentineren lod smart bolden passere mellem benene og hen til Higuain, der tog et træk til højre.

Selv om Gianluigi Donnarumma kastede sin næsten to meter lange krop ned efter afslutningen, var der ikke noget at gøre.

Higuains indadskruede afslutning var helt umulig at nå ned til, og bolden gik i mål via indersiden af stolpen til slutresultatet.

Med sejren har Juventus 28 point for 11 kampe.

Napoli har ligeledes 28 point, men for ti kampe, og Inter er nummer tre med 26 point, ligeledes for ti kampe.

AC Milan, der købte stort ind før sæsonen, har skuffende kun erobret 16 point i 11 kampe.

Milan har kun hentet fire point i de seneste seks ligakampe, og cheftræner Vincenzo Montella må efterhånden føle en vis varme i sit sæde.

Roma sejrede i lørdagens sene kamp 1-0 hjemme over Bologna. Roma er nummer fem med 24 point for ti kampe.