Horsens fik point efter FCK-gave

Koks i FCK's forsvar hjalp AC Horsens, som fik et vigtigt point i kampen for at undgå nedrykning.

AC Horsens fik foræret et point af de danske mestre, da træner Johnny Mølbys mandag spillede 1-1 på hjemmebane mod FC København.

Der var en brist i kommunikationen mellem FCK's Mathias "Zanka" Jørgensen og målmand Johan Wiland, der gav Gilberto Macena mulighed for at udligne til slutresultatet, efter at Thomas Delaney havde bragt FCK foran.

FCK var generelt toneangivende i opgøret dog uden at være prangende. Både kombinationsspillet og førsteberøringerne var mere sikre fra de danske mestre, end man så det fra Horsens, selvom hjemmeholdet i perioder bed fra sig og fightede godt.

Det lignede dog en FCK-sejr allerede efter tre minutters spil, da Thomas Delaney bragte mestrene foran efter et velplaceret indlæg fra Christian Bolaños.

Det kom fra højre side, hvor FCK'erne generelt havde gode arbejdsbetingelser. Horsens-back Anders Nøhr havde svært ved at dæmme op for både Bolaños og holdkammerat Zdenek Pospechs sammenspil, og det førte til en del indlæg fra deres fødder.

Horsens havde sine muligheder i omstillingsspillet, men særligt i første halvleg blev en aflevering lige lidt for lang eller en anelse for kort, hvis den da ikke havnede for fødderne af en FCK-spiller.

Symptomatisk for de offensive problemer kom udligningen efter en stor misforståelse i FCK-forsvaret, da Mathias "Zanka" Jørgensen headede en tilbagelægning forbi sin egen målmand. Gilberto Macena løb bolden op og kunne ubesværet score sit første mål på hjemmebane i denne sæson.

I anden halvleg turde Horsens mere og kom frem til flere gode forsøg. FCK var dog tættest på en scoring til sidst, men Horsens holdt fast og kan lune sig på det ene point, som giver fire points afstand til nedrykningsstregen.