Horsens hiver Lyngby med ned i 1. division

Lyngby-spillerne må forberede sig på en tilværelse på næstøverste hylde. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

AC Horsens vandt søndag med 4-3 ude mod Lyngby, som dermed rykker med Horsens ud af Superligaen.

Allerede nedrykkede AC Horsens hev søndag Lyngby med sig en tur ned i 1. division.

I Lyngby leverede gæsterne, som rykkede ned i sidste runde, en god indsats og vandt fortjent med 4-3 over et tamt Lyngby-mandskab.

Horsens kom energisk ud til kampen, mens Lyngby ikke fik gang i spillet og må sande, at holdet med nederlaget ikke længere kan undgå nedrykning fra landets bedste fodboldrække.

Med tre runder tilbage er der således 11 point op til Vejle og OB, og derfor må Lyngby med Horsens en tur ned.

Horsens fik en drømmestart på opgøret, da højrebacken Jacob Buus hamrede bolden fladt i nettet fra kanten af feltet efter blot fem minutter, og efter knap et kvarter scorede kantspilleren Louka Prip til 2-0 på straffespark.

Lyngby havde bolden mest, men kunne slet ikke få gang i spillet mod et Horsens-hold, som trods udsigten til en tur i 1. division spillede med stor gejst og intensitet.

Hjemmeholdet kom bedre ud til anden halvleg og fik sat gæsterne under pres, men godt ti minutter efter pausen tog Horsens' Jacob Buus sagen i egen hånd og scorede et fornemt mål til 3-0.

Lyngby fik reduceret til 1-3 med knap 20 minutter igen ved kantspilleren Magnus Warming, inden midtbanespilleren Victor Torp pyntede på resultatet knap fem minutter før tid med et flot spark.

Hjemmeholdets nedtur nåede sit klimaks, da den indskiftede forsvarsspiller Frederik Winther scorede selvmål til 2-4 i overtiden, inden Lyngby fik reduceret igen før slutfløjt.

Lyngby rykkede op i Superligaen i 2019 efter en samlet playoffsejr over Vendsyssel, der på daværende tidspunkt var at finde på øverste hylde.

I sidste sæson overlevede Lyngby i den bedste række efter en playoffsejr over Hobro, men nu må holdet altså atter en tur ned.

Horsens rykker ud efter fem sæsoner i træk i Superligaen.

• 3F Superliga: LBK - ACH