HSV nedlægger Dortmund i drama med to røde kort

Et drama. Sådan må lørdagens kamp i Bundesligaen mellem Borussia Dortmund og HSV nødvendigvis beskrives efter et festfyrværkeri af en kamp på Signal Iduna Park i Dortmund.

Fem mål og to røde kort var blandt ingredienserne i kampen, som HSV overraskende endte med at vinde 4-1. Cifre, som ikke fortæller hele historien om en meget lige kamp.

Dermed led Borussia Dortmunds i forvejen ultraspinkle håb om at vinde Bundesligaen for tredje år i træk et gevaldigt knæk.

Mestrene er 12 point efter Bayern München, der senere lørdag møder Schalke 04 på hjemmebane.

Kampen var uhyre eksplosiv, og alene første halvleg udviklede sig til et stort drama.

Det begyndte som forventet, da Dortmunds Robert Lewandowski bragte hjemmeholdet foran 1-0 efter 17 minutter.

Optakten var en stor kommunikationsfejl mellem HSV-anfører Heiko Westermann og målmand René Adler, som havde forskellige opfattelser af, hvem der skulle jagte bolden efter en lang Dortmund-fremlægning.

Lewandowski udnyttede brøleren til at smutte imellem, runde målmanden og score.

Så var der ligesom lagt op til, at Dortmund skulle sikre holdets femte sejr i Bundesligaen på stribe, men op-og-ned-holdet HSV ville det anderledes.

Minuttet efter den første scoring brød gæsterne igennem i venstre side, og foran mål stod Artjoms Rudnevs klar til 1-1-udligningen.

Efter 26 minutter leverede HSV's Heung-Min Son en præstation, der var en kåring til ugens mål i Bundesligaen værdig.

Den 20-årige sydkoreaner modtog bolden i nærheden af midterlinjen og drønede igennem i højre side.

Heung-Min Son trak derefter ind i banen og lagde med venstrebenet bolden ind i målet til 2-1 via modsatte stolpe. Et meget flot mål.

Ondt blev til værre for Dortmund, da Robert Lewandowski kort efter fik direkte rødt kort efter en halv times spil for at gå for hårdt til HSV-spilleren Per Skjelbred.

Kendelsen var diskutabel, men trods 10 spillere mod 11 pressede Dortmund på for en udligning.

Et kvarter inde i anden halvleg anede hjemmeholdets publikum en mulig vending på kampen, da HSV-spilleren Jeffrey Bruma fik direkte rødt kort for at bremse Dortmunds Marco Reus i frit løb mod mål.

I stedet løb HSV ned og scorede minuttet efter, da Rafael van der Vaart med en flot aflevering satte Artjoms Rudnevs i scene til en scoring på hovedstød.

Dortmund pressede som vanvittige i resten af kampen, men effektiviteten var ikke værd at skrive hjem om.

I stedet scorede Heung-Min Son til slutresultatet 4-1 to minutter før tid

Dortmund har 39 point for 21 kampe, mens HSV har 31 point.

Simon Kjær så hele kampen fra bænken, mens Thomas Kahlenberg ikke var med i Wolfsburgs trup, da klubben vandt 1-0 ude over Greuther Fürth.

William Kvist var på banen i de første 67 minutter, da Stuttgart hjemme tabte 1-4 til Werder Bremen.