Ikast slår bundprop og sikrer andenplads i grundspillet

Ikast Håndbold og cheftræner Kasper Christensen sikrede sig med sejren onsdag aften andenpladsen i Kvindeligaens grundspil. (Arkivfoto). Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Ikast har inden sidste spillerunde to point ned til Odense Håndbold og er bedre indbyrdes end fynboerne.

Ikast Håndbold skruede i anden halvleg bissen på og besejrede på udebane bundproppen Ajax København med 32-17 i den næstsidste spillerunde i Kvindeligaen.

Ajax fulgte ellers fint med i løbet af første halvleg, hvor holdet også var foran i kampens indledning.

Med sejren sikrer Ikast sig andenpladsen i Kvindeligaen inden sidste runde. Holdet har to point ned til Odense Håndbold og har vundet begge indbyrdes opgør i sæsonen mod fynboerne.

Nederlaget er nummer 25 i 25 kampe for Ajax. Holdet ligger suverænt nummer sjok i ligaen med nul point, og det blev for flere runder siden en kendsgerning, at københavnerklubben tager den direkte vej ned i den næstbedste række.

I opgøret onsdag aften var første halvleg en jævnbyrdig affære.

I slutningen af første halvleg trak jyderne dog en smule fra og var ved pausen foran 14-10.

I anden halvleg blev det tydeligt, at det var en kamp mellem top og bund, og der var aldrig for alvor spænding om udfaldet.

Som anden halvleg skred frem, blev Ikast-føringen kun større og større mod de hårdt kæmpende københavnere.

Landsholdsspilleren Simone Petersen blev gæsternes topscorer med syv mål.

Alle holdene i Kvindeligaen var onsdag aften i kamp i den næstsidste spillerunde, hvor det blev til storsejre til de øvrige tophold.

Ligaens tredjeplads, Odense Håndbold, vandt knusende 40-26 på udebane mod Sønderjyske, der i seneste runde havde sikret sig en plads i slutspillet.

Team Esbjerg leverede også en suveræn indsats og vandt med hele 39-22 hjemme over Silkeborg-Voel.

Esbjerg har vundet alle 25 ligakampe og har dermed mulighed for i sidste runde at fuldføre en perfekt grundspilssæson.

• Kvindehåndbold: Ikast Håndbold - Team Esbjerg