Ishockeyherrer tager knusende sejr før OL-kvalifikationen

Stjernen Nikolaj Ehlers er hjemme fra sin NHL-klub og hjælper Danmark i jagten på en OL-billet. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Frankrig blev spillet ud af hallen i Rødovre, da Danmark lørdag sejrede med 8-2 i en testkamp.

De danske ishockeyherrer gav lørdag en opløftende prøve på deres styrke, inden de i næste uge skal spille om en OL-billet.

I en testkamp i Rødovre blev Frankrig skøjtet ud af isen, og Danmark vandt det underholdende opgør 8-2.

Danmark havde NHL-spillerne Alexander True, Oliver Bjorkstrand, Nikolaj Ehlers og Joachim Blichfeld med i opgøret, og flere af dem bidrog med vigtige aktioner.

Det var dog Nicklas Jensen, der først bragte sig i fokus. Han spillede et stort VM tidligere på året og har bibevaret formen. Efter otte minutter fik han pucken midt på isen og høvlede den i nettet.

Frankrig svarede igen til 1-1, men inden første periode var slut, kom Danmark på 2-1, da Patrick Russell, der for nylig forlod NHL-holdet Edmonton Oilers, scorede på oplæg fra Alexander True.

I anden periode kom Mikkel Bødker, Emil Kristensen, Alexander True og Peter Regin på scoringstavlen, og Danmark gik ud til tredje periode med en føring på 6-2.

I begyndelsen af perioden så det ud til, at 6-2 også ville blive slutresultatet, men Joachim Blichfeld og Markus Lauridsen ville det anderledes. Med en scoring hver gjorde de det til 8-2.

Danmark skal søndag i træningslokalet, og mandag venter en ny testkamp mod Sydkorea i Herning.

I perioden fra 26. til 29. august skal Danmark op mod Slovenien, Sydkorea og Norge om én billet til vinter-OL i Beijing næste år.