Italiener sætter en stopper for Holger Rune i Milano

Holger Rune vandt tidligere i juni Challenger-turneringen i italienske Bielle. Foto: Oscar Roberto Castro/Ritzau Scanpix

Tennisspilleren Holger Rune blev slået ud af Challenger-turnering i semifinalen af Gian Marco Moroni.

Holger Rune missede lørdag sin anden finale i en Challenger-turnering på under en måned.

Semifinalen blev endestationen i Milano, da den danske tennisspiller blev besejret 7-6, 6-1 af Gian Marco Moroni.

Den 23-årige italiener er placeret 21 pladser dårligere end Holger Rune på verdensranglisten. Rune er nummer 236, mens Moroni ligger på 257.-pladsen.

Rune var desuden seedet som nummer to, mens modstanderen er ottendeseedet i turneringen.

I kampens begyndelsen var der da også indikationer på, at Rune kunne tage sig af italieneren og avancere til finalen, som han gjorde tidligere i juni, hvor han vandt en Challenger-turnering i italienske Bielle.

Danskeren udnyttede sin første breakbold og kom på 1-0. Kort efter brød han også til 3-0, men så stemplede italieneren ind i kampen.

Gian Marco Moroni var skarp på tre af sine fire breakmuligheder i første sæt, som først blev afgjort i en tiebreak.

Her fulgtes spillerne ad til 4-4, før Moroni med tre vundne dueller på stribe lukkede sættet.

Andet sæt var anderledes ensidigt.

18-årige Rune kom bagud fra start, og danskeren kom kun på tavlen, da han holdt serv til stillingen 1-2. Han kunne dog ikke forhindre den fem år ældre modstander i at lukke kampen på første matchbold, og sættet varede kun lidt over en halv time.