Jyske bronzekandidater deler trods lynføring i Aalborg

Det hele endte lige, da AaB og Randers FC mødtes søndag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hverken AaB eller Randers tog det vigtige skridt mod mesterskabsspillet, som søndag var på højkant i Aalborg.

Både AaB og Randers kunne søndag tage et vigtigt skridt mod mesterskabsspillet, da 3F Superligaens nummer tre og fire mødtes på Aalborg Portland Park.

Bronzekandidaterne delte dog med 1-1 i det nordjyske.

Det var aalborgenserne, som kom bedst fra start i topopgøret. Gæsterne forsøgte nemlig at presse højt i Aalborg, men AaB fik gang på gang spillet sig ud af det og satte flere angreb i gang.

Som kampen gik, kom Randers bedre med og angreb især mere på siderne for at ramme AaB i omstillinger.

Det var altså to angrebsvillige mandskaber med forskellige udgangspunkter. Hjemmeholdet byggede op fra bunden og satsede på boldbesiddelsen, mens kronjyderne i højere grad forsøgte med længere bolde.

Det var dog en tilfældighed, som sendte nordjyderne i front, inden første minut var spillet. En clearing fra AaB-defensiven endte via en Randers-mand i dybden for angriber Milan Makaric, som rundede Patrik Carlgren og listede bolden ind til 1-0.

Allerede efter 53 sekunder var hjemmeholdet i front.

Efter otte minutter kunne Randers-lejesvenden Stephen Odey med lethed have udlignet. Men angriberen skovlede bolden over mål, da en aflevering fra Simon Piesinger snød målmand Jacob Rinne og gav nigerianeren en åben chance på klos hold.

Inden pausen havde AaB ad to omgange chancer for at udbygge føringen. I stedet slog randrusianerne til i anden halvleg.

Ti minutter efter pausen slog indskiftede Tosin Kehinde nemlig et præcist indlæg til den ligeledes indskiftede Alhaji Kamara. Den bomstærke angriber udlignede helt umarkeret på et hovedstød.

Med 25 point hver indtager AaB og Randers fortsat henholdsvis tredje- og fjerdepladsen i Superligaen. De seks bedste hold kvalificerer sig til mesterskabsspillet efter de resterende syv grundspilskampe.