Annonce
Sport

Kæmpesucces på travbane

Raket Hill Street/Michael Larsen vinder 5. løb torsdag aften på Nykøbing F. Travbane. Foto: Danny Stenbæk

Nykøbing F. Travbanes 50-års internationale kuskematch trak publikum til Falster.

NYKØBING I onsdags var der fremragende ungheste under hammeren på Nykøbing F. Travbane, NFT, og i aftes kunne en smule regn ikke hindre Jens Glud Hansens kæmpearrangement med et fødselsdagsløb, som havde samlet kuske med over 36.000 sejre på rekordlisterne.

Björn Goop kom med privatfly og landede i Holeby, og de øvrige 13 deltagere havde en god dag på Falster, hvor der for alvor blev sat en streg under banens kvalitet. Det skyldtes især Jeanette og Jens G. Hansens arrangement, der via orkestret Moonjam blev igangsat fra kl. 14.

Siden overtog kuskene banen, og det blev som ventet med mange spændende dueller, hvor verdensklassekuskene jagtede målstregen, og for flere lokale hesteejere var der jackpot med 12.500 kr. i førstepræmie.

Anders F. Jensen træner lokalt ejede Evolution On Track/Robin Bagger, og sejren i 1. løb foran længe førende Brave Sensation/Christian Lindhardt var startskuddet til en væddeløbsaften med stort publikum og fin omsætning - næsten en million totalt og tæt på 200.000 kr. på banen i otte løb.

Italienske Enrico Bellei er på vej mod 10.000 sejre og vandt 2. løb til odds 21,75 med en stærkt afsluttende Catch The Day, mens Ever So Clever/Birger Jørgensen måtte se sig henvist til andenpladsen efter topopløbskørsel af Bellei.

Björn Goop var ikke kun flyvende til Holeby, og han fortsatte på NFT med to sejre som den eneste af kuskene, men det var ikke nok til førstepladsen. Goop kørte Oliver Eson som en sand mester og angreb til slut Bienvenue/Pierre Vercruysse, og ned mod mål var lokalt ejede Oliver Eson suveræn til odds 7,18.

Den svenske topkusk sad også bag Attention Bøgedal i 6. løb, og mod sædvane var den lokalt ejede hingst hurtigt i spidsen. Siden dirigerede Goop løbet som mesteren, selv om On The Line/Christoffer Eriksson var nærgående. Attention Bøgedal var uslåelig og gik som et lokomotiv mod målstregen i ny banerkord - 14,8 - uden at virke til at være kørt i bund. Katia Bøgedals stjerne imponerede og fik 12.500 kr. for opvisningen.

Goop og Eriksson sluttede begge med 57 point, mens Michal Larsen - dansk træner med job i Tyskland - tog førstepladsen med 58 point. Larsen overraskede spillerne i 5. løb med Raket Hill Street, der fik overtaget i opløbet og klarede skærene mod Tutu/Bent Svendsen, som afløste en sygdomsramt Magnus Gundersen.

I 4. løb var Michael Larsen også helt fremme med Arn Kronos, men han tabte duellen mod Harley Boko/Christoffer Eriksson, der kom fra Århus og var overbevisende.

Coin/Nicolaj Andersen og Fantastic Ås/Jan Kramer var begge i vindercirklen, og NFT høstede stor ros fra mange sider for arrangementet. Ægteparret fra Tappernøje - Jeanette og Jens G. Hansen - har arbejdet på højtryk lang tid, og de blev belønnet med et arrangement, der vil blive husket længe.

Læs også reportagen "Poul kom der allerede som barn" om Poul Henningsen. Født og opvokset i Frederikssund, men med en ganske stærk tilknytning til travsporten i fredagens Folketidende

  • Raket Hill Street/Michael Larsen vinder 5. løb torsdag aften på Nykøbing F. Travbane. Foto: Danny Stenbæk
Annonce
Sport

Skæbnekamp for NFH: - Det vil være en kæmpe skuffelse

Sport

Fodboldlandsholdets anfører skal finde ny klub

Annonce
Annonce
Femern

Medie: 41-årig dræbt i ulykke på Femern-byggeplads

112

Fuld og påvirket mand blev stoppet to gange på to timer

Dølle

Husker du? Når damerne går fest-amok

Lokal nyt

TV2 Øst-direktør færdig: Her er afløseren

112

Voldsom brand i havn i nat: Tre både udbrændt - to andre måtte køles ned

Sport

Skæbnekamp for NFH: - Det vil være en kæmpe skuffelse

Guldborgsund

18-årige Mie blev tabt i psykiatrien: Det blev enden på hendes liv

Lolland

Vestas udvider i Nakskov og søger ansatte

112

Blev vækket af brandbilerne: - Det så grimt ud

Dølle

Dansk toppolitiker besøger Dølle

Guldborgsund

Ny redningsbåd til Gedser endelig i udbud

Guldborgsund

Tekniske problemer: Bro lukket

Maribo

Christina siger stop: Lukker sin forretning efter 14 år

Guldborgsund

Fra Lolland til Vendsyssel: Blomsterkongen Mark erobrer Nordjylland

Indland

Sjællændere indtager frontlinjen i kampen mod sjælden flåtvirus

Annonce
Annonce
112

Fræsede så hurtigt gennem byen, at kørekortet røg

Udland

Fire betjente er dræbt i skyderi i amerikansk forstad

112

20-årig mand er død efter soloulykke

Indland

Kammeradvokat lægger op til sanktioner i Folketinget efter mail-snageri

Guldborgsund

Købte smadret vandland for millioner: - Vi så det som en god mulighed

Indland

Vidne i drabssag: Der var blod overalt i moské

Sport

Fodboldlandsholdets anfører skal finde ny klub