Lyngby snupper snæver sejr over Hvidovre

Andri Lucas Gudjohnsen scorede det afgørende mål. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Lyngby hentede tre point, da holdet slog Hvidovre med 1-0 i søndagens superligakamp.

Lyngby Boldklub satte søndag eftermiddag tre point ind på superligakontoen, da holdet på udebane sejrede med 1-0 over oprykkerne fra Hvidovre IF.

Det var en jævnbyrdig affære, hvor begge hold havde gode perioder og skabte mange chancer.

Både Hvidovre og Lyngby havde held med at spille sig til farlige situationer over flankerne, hvorfra der blev pumpet bolde ind i de respektive holds felter.

I sidste ende blev effektiviteten og viljen til at give ti procent mere i duellerne afgørende for, at Lyngby trak det længste strå.

Det afspejlede sig særligt ved de kongeblås mål, hvor angriberen Andri Lucas Gudjohnsen satte sig igennem fysisk og sparkede en løs ripost ind i netmaskerne.

Sejren sender Lyngby op på sjettepladsen i Superligaen med 11 point efter otte kampe. Hvidovre er fortsat at finde i bunden af tabellen med blot to point.

Lyngby satte sig på spillet fra start og skabte kampens første chance efter et kvarters spil. Her blev Andri Lucas Gudjohnsen sendt i dybden, men islændingen sparkede forbi mål.

I det 25. minut var der fare på færde i den modsatte ende, hvor angriberen Simon Makienok modtog bolden i en fri position foran mål, men også han overplacerede sin afslutning.

Frem mod pausen havde begge hold optræk til chancer, men det forblev ved 0-0.

Kort inde i anden halvleg var Hvidovre tæt på at tage føringen, men stolpen stod i vejen for offensivspilleren Andreas Smeds afslutning.

Fire minutter senere måtte Hvidovre-keeper Filip Djukic strække sig for at parere et yderst kvalificeret frispark fra Lyngby-profilen Marcel Rømer ud til hjørnespark.

I det 59. minut leverede Djukic endnu en vigtig redning, men desværre for Hvidovre stod Lyngbys Andri Lucas Gudjohnsen klar til at sparke riposten i mål.

Mod slutningen pressede Hvidovre på for at udligne, men Lyngby holdt stand, og kampen sluttede således 1-0 til gæsterne.

• Superliga: Hvidovre IF - Lyngby Boldklub

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt