Måldebutanter holder Danmark på EM-kurs

Morten "Duncan" Rasmussen og Kasper Lorentzen scorede målene, da Danmark efter et orgie af chancer i Parken vandt 2-0 over Cypern i EM-kvalifikationen.

Danmarks håb om deltagelse ved EM i fodbold i 2012 lever og har det godt. Det er konklusionen, efter at fodboldlandsholdet tirsdag aften besejrede Cypern 2-0 i Parken efter en i store perioder overbevisende indsats mod en ikke specielt skræmmende modstander.

Målene blev scoret af Morten "Duncan" Rasmussen og Kasper Lorentzen, som begge scorede deres første mål for A-landsholdet.

Danmark overvintrer med godkendte seks point efter tre kampe i kvalifikationsgruppe H, tre point efter Norge, som fører gruppen.

Netop Norge er Danmarks næste modstander i EM-kvalifikationen, når nordmændene den 26. marts tager imod danskerne.

De blot 15.544 tilskuere leverede en god optakt til kampen, da de taktfast hyldede Jon Dahl Tomasson, som har ladet sig landsholdspensionere efter 112 landskampe og 52 mål for A-landsholdet.

Det danske hold leverede også varen i den målløse første halvleg, hvor Danmark skabte mange chancer og burde have bragt sig foran.

Landstræner Morten Olsen havde seks ændringer i sin startopstilling i forhold til fredagens 1-3-nederlag til Portugal.

Det gav plads til den i kampen stort set arbejdsløse målmand Anders Lindegaard, mens tilbagevendte Daniel Agger og Leon Jessen havde de to pladser i venstre side af forsvaret.

På midtbanen lå Christian Poulsen som det defensive bindeled, mens Kasper Lorentzen og Nicklas Pedersen indtog de offensive positioner.

Endelig havde Michael Krohn-Dehli fået chancen som venstre fløj, mens angriberen Mads Junker ligesom Lorentzen fik sin første kamp fra start på A-landsholdet.

Den satsning viste sig rigtig fornuftig i første halvleg, hvor Danmark spillede sig frem til seks store muligheder.

Anfører Christian Poulsen indledte ganske vist med at spille bolden direkte hen til en modstander, så tankerne blev ledt tilbage på brølerne i Portugal, men anføreren spillede sig siden op.

Daniel Agger viste sig som ventet at være en værdifuld mand i det fremadrettede spil, men uheldigvis måtte Liverpool-spilleren skadet lade sig udskifte med Per Krøldrup efter 38 minutter.

Halvlegen blev rundet af med en god afslutning fra den velspillende Michael Krohn-Dehli.

Fra anden halvlegs begyndelse kom Morten "Duncan" Rasmussen på banen i stedet for Mads Junker for at give mere tyngde og hovedspilsstyrke i angrebet.

Det gav bonus allerede efter to minutter, da Mainz-angriberen snød det svage Cypern-forsvar og headede godt spillende Lars Jacobsens indlæg i nettet.

Morten "Duncan" Rasmussen var tæt på at score mål nummer to seks minutter senere, igen efter oplæg fra Jacobsen.

Kampens første forskrækkelse set med danske øjne kom efter cirka en times spil, da Simon Kjær lavede en stor fejl, men Per Krøldrup fik afværget efter frit gennemløb til Cyperns Michael Constantinou.

Danmarks spil blev lidt forkrampet mod slutningen, og derfor kom Kasper Lorentzens scoring med venstrebenet ni minutter før tid som en forløsning. Randers-spilleren sluttede kampen af med at ramme stolpen.