Magdeburg fastholder guldkurs med sikker sejr i topbrag

Michael Damgaard stiger til vejrs for Magdeburg, som lørdag flåede Füchse Berlin fra hinanden i store dele af topkampen. Foto: Andreas Gora/Ritzau Scanpix

Dansker- og topbraget i Bundesligaen endte med en klar sejr til duksene Magdeburg, som fortsætter storformen.

Der var næsten lige så mange danskere på banen, som der var tyskere på banen, da Magdeburg lagde yderligere afstand i toppen af håndboldens Bundesliga lørdag aften med en sejr på 33-29 ude mod Füchse Berlin.

Der var otte danskere fordelt med fire på hvert af de to hold, mens der var ni tyskere på banen.

Med sejren har Magdeburg vundet samtlige sæsonens 11 kampe hidtil og har maksimumpoint. Füchse Berlin er på andenpladsen fem point efter.

Den tidligere østtyske gigant Magdeburg har siden mesterskabet i 2001 stået i skyggen af THW Kiel og Flensburg-Handewitt, men meget tyder på, at denne sæson kan ende to årtiers mesterskabstørke.

Tager man slutningen af sidste sæson med, er Magdeburg ubesejret i ligaen siden juni. Det er 17 kampe i træk nu uden nederlag.

En storspillende Michael Damgaard bombede løs fra start. Blandt flere godt spillende danskere lyste han mest op i de første 30 minutter, hvor det blev til seks træffere.

Magdeburg har været umulige at knække i denne sæson, men som nærmeste forfølger i tabellen måtte Füchse Berlin være bedste bud på en kvalificeret udfordrer.

Med Lasse Andersson, Jacob Holm, Jacob Koch og Hans Lindberg på banen bed hovedstadsklubben da også fra sig, men Magdeburg er bare et hold med enorm selvtillid.

Ved pausen var ligaduksene foran med fem mål, og otte minutter efter pausen var føringen udbygget til otte mål ved 23-15. Seks minutter senere var føringen oppe på ti mål.

Den danske målmandsduo i Magdeburg, Jannick Green og Mike Jensen, holdt hjemmeholdet nede på måltavlen, mens Damgaard og Magnus Saugstrup bidrog ude på banen.

Damgaard fik løst krudt i håndleddet efter pausen og spillede ikke meget. Og i det sidste kvarter åd hjemmeholdet sig ind på gæsterne på måltavlen.

Forskellen nåede ned på fem mål, inden gæsterne satte proppen i og cruisede en sikker sejr hjem.

Samtidig lørdag aften tog en anden danskerklub Flensburg-Handewitt sin anden sejr i træk, da Rhein-Neckar Löwen blev besejret 31-26 på hjemmebane.

Flensburg rykker dermed op på fjerdepladsen med samme pointantal som rivalerne Kiel. Begge klubber har spillet en kamp færre end Magdeburg, der er otte point foran.