Magisk saksespark grundlægger United-sejr over Everton

Manchester Uniteds kantspiller Alejandro Garnacho var oppe i de højere luftlag, da han scorede til 1-0 på et saksespark mod Everton. Foto: Jason Cairnduff/Reuters

Med et fremragende saksespark skrev Alejandro Garnacho sig ind i historiebøgerne i Premier League.

En kandidat til årets mål blev søndag scoret på Goodison Park i den engelske Premier League, da Manchester United vandt 3-0 over Everton.

Målet til 1-0 blev sat ind på et akrobatisk saksespark af den argentinske kantspiller Alejandro Garnacho efter tre minutter. Det vil skrive sig ind i engelsk fodbolds historie.

På samme måde som mange stadig husker tilbage på United-angriberen Wayne Rooneys saksesparksmål mod ærkerivalerne fra Manchester City for 12 år siden.

Æstetisk var saksesparket på Goodison Park måske endda en lille tand smukkere end Rooneys. Men det er en debat for sig selv.

Tilskuerne på Goodison Park fik sig i hvert fald en oplevelse for livet. Også selv om hjemmeholdets tilhængere nok havde håbet på en anden start i kampen.

Efter 1-0-målet forsøgte Everton at komme tilbage i kampen, og det var tæt på i flere tilfælde.

Blandt andre Evertons midtbanespiller Abdoulaye Doucouré var tæt på og burde have udlignet på en stor chance helt fri foran mål. Men bolden gik forbi stolpen.

United, der var uden de skadede danskere Christian Eriksen og Rasmus Højlund, stillede op med flere reservespillere.

Den 18-årige midtbanespiller Kobbie Mainoo fik startdebut for United. Og den unge englænder gjorde det forbavsende godt i maskinrummet.

Ti minutter inde i anden halvleg blev Højlunds afløser i Uniteds angreb, Anthony Martial, nedlagt i feltet. Angriberen Marcus Rashford fordoblede sikkert føringen på det efterfølgende straffespark.

Martial spillede generelt en god kamp og cementerede sejren med målet til 3-0 efter 75 minutter. Assisten stod Bruno Fernandes for.

Med sejren er United placeret på sjettepladsen med 24 point efter 13 kampe. Det var Uniteds tredje ligasejr i træk.