Mexico vinder Gold Cup for niende gang

Mexico kan nu kalde sig selv mestre i fodbold for herrelandshold i Caribien, Nord- og Mellemamerika for niende gang. Foto: Sean M. Haffey/Ritzau Scanpix
Santiago Gimenez scorede kampens eneste mål i slutfasen tre minutter efter at være kommet på banen.

Med en scoring fra Santiago Gimenez kan Mexico kalde sig selv mestre i fodbold for herrelandshold i Caribien, Nord- og Mellemamerika efter en sejr søndag på 1-0 over Panama.

Indskifteren var kommet på banen, blot tre minutter før han scorede i det 88. minut for at sikre sejren i Concacaf Gold Cup, der afholdes hvert andet år.

Han scorede med et venstrefodsskud, der sneg sig forbi den panamanske målmand, Orlando Mosquera, i målets højre side.

Mexico scorede også i det 33. minut, men Henry Martins mål efter et indlæg fra Luis Romo blev underkendt på grund af offside efter et VAR-gennemsyn.

Sejren blev muliggjort, efter at Mexico slog Guatemala og Jamaica i henholdsvis kvart- og semifinalen.

Sejren er Mexicos 9. Gold Cup-titel. Landet var i forvejen det mest vindende i turneringens historie efterfulgt af USA, der har syv titler.

Det eneste andet land, der har vundet, siden turneringen blev genlanceret med et nyt format i 1991, er Canada. De vandt turneringen i 2000.

Panama var med i sin tredje finale efter at have tabt til USA i 2005 og 2013. De havde slået netop USA i semifinalen på straffespark.