Mie Ø. Nielsen misser EM-medalje: Det var et åbent spil

Mie Ø. Nielsen blev nummer seks i finalen i 100 meter rygcrawl. Foto: /ritzau/Jens Dresling

Den tidligere europamester måtte nøjes med en sjetteplads i finalen i 100 meter rygcrawl.

Svømmeren Mie Ø. Nielsen får ikke udvidet sin medaljesamling i favoritdisciplinen 100 meter rygcrawl ved kortbane-EM i København.

Nordjyden sluttede som nummer seks i finalen i Royal Arena, hvor hun blev noteret for tiden 57,39 sekunder.

Det er 32 hundrededele af et sekund bedre end i semifinalen, men det rakte altså ikke til en plads på medaljeskamlen.

- Det var et stort åbent spil, siger hun.

- Men det var det, jeg havde at komme med, og jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, fortsætter hun.

Finalen blev vundet af Katinka Hosszu fra Ungarn foran hollænderen Kira Toussaint og med Maria Kameneva fra Rusland på tredjepladsen.

Mie Ø. Nielsen hentede guld i samme disciplin ved kortbane-EM i Herning i 2013 og gentog bedriften i et 50-meter-bassin i 2014.

Hun har brugt en del af efteråret på at være med i tv-programmet Vild Med Dans, og det er gået ud over forberedelserne til EM, hvor hun har svømmet mindre end sædvanligt.

Den danske svømmer lod derfor også til at være mere end tilfreds med bare at få oplevelsen af et hjemmebane-EM.

- At være her i aften foran både familie og venner var fantastisk, siger hun.

Ligesom i det indledende heat og semifinalen lagde Mie Ø. Nielsen langsomt ud, da finaleheatet blev skudt i gang.

Efter første vending lå hun sidst af alle, men i løbet af heatet fik hun svømmet sig op i tempo.

Modstanden var dog for stærk i finalen, og den gode afslutning rakte ikke til en mere sjetteplads.

Selv om hun tidligere har hentet medaljer på kortbane, lægger Mie Ø. Nielsen ikke skjul på, at hun ser frem til næste sæson, hvor hun skal tilbage på langbane.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg bedre kan lide at svømme på langbane, siger hun.

Lørdag skal Mie Ø. Nielsen igen i EM-bassinet, denne gang dog på den halve distance.