Annonce
Sport

Morten Hjulmand i infight: Vil vise jeg skal til EM

Morten Hjulmand og Granit Xhaka havnede i infight under lørdagens målløse testkamp mellem Danmark og Schweiz. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
En ivrig Morten Hjulmand havnede i kontrovers med Granit Xhaka. Landstræneren er imponeret af hardhitteren.

Midtbanespilleren Morten Hjulmand føjede tænding til en halvtam testkamp, da han lørdag aften blev skiftet ind efter en times spil i den målløse dyst mod Schweiz.

Efter mindre end ti minutter på banen havnede han i infight med Schweiz-anfører Granit Xhaka. Episoden skal ses som et udtryk for Hjulmands ærgerrighed og vilje til at vise sig frem over for landstræneren.

Det fortæller han søndag formiddag i landsholdslejren i Helsingør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der opstår nogle hidsigheder i løbet af en kamp, og sådan er det. Det er en del af den type, jeg er, at jeg kommer ind med noget energi.

- Jeg tænker, at jeg har meget få landskampe, og at jeg skal ind og bevise, at jeg skal starte inde for det danske landshold. Jeg har et ønske om at blive en del af det her hold og få en fast rolle. Det vil jeg gerne bevise over for landstræneren, at jeg skal.

- Jeg skal komme ind med energi og aggressivitet, og det er ikke noget, jeg kommer til at ændre. Det har altid været en del af mit spil, siger den 24-årige midtbanespiller.

Han medgiver, at han altid har spillet med et stort temperament inde på banen.

- Jeg synes, at jeg er en temperamentsfuld spiller, men jeg synes også, at jeg har tingene under kontrol. Det har jeg også vist i de mange professionelle kampe, jeg har spillet. Jeg har fået mange gule kort, men jeg er god til at kontrollere mig selv.

- Det er vigtigt, at jeg ikke mister hovedet. Det har jeg ikke gjort, og det kommer jeg heller ikke til, siger Hjulmand, som har fået et enkelt rødt kort i seniorkarrieren.

- Jeg havde mange diskussioner med mine ungdomstrænere om mit temperament, men de sagde også, at det var en ting, de aldrig ville tage fra mig. Men de lærte mig at håndtere temperamentet, tilføjer han.

Efter kampen kaldte Granit Xhaka sin danske modspiller for respektløs. Hjulmand vil hellere lade kontroversen blive på banen, for nogen større sag var det ikke. I stedet er episoden blevet grint lidt af i den danske landsholdslejr, siger han.

Landstræner Kasper Hjulmand er glad for Morten Hjulmands aftryk på banen, og han er ikke nervøs for, at midtbanespillerens temperament kan skade landsholdet.

- Jeg troede, det var Christian Poulsen, jeg havde sat ind, joker landstræneren.

- Det er fint at se tænding, så længe det ikke går over grænsen. Der er en grænse, et dumt rødt kort er håbløst, men det var ikke der, vi var (med bataljen mellem Hjulmand og Xhaka, red.). Morten har altid spillet på den måde.

- Morten æder sig bare ind og elsker at være derinde. Han så frisk ud, let til bens. Han vil helst være involveret i så meget som overhovedet muligt, siger Kasper Hjulmand.

Han ser en positiv udvikling hos midtbanespilleren efter sidste års skifte fra Serie A-klubben Lecce til den portugisiske storklub Sporting CP fra Lissabon.

- Han har klart forbedret sit spil med bolden efter skiftet fra Lecce til Sporting ved at komme til et tophold, der har bolden meget mere. Men han har ikke glemt at forsvare, og han giver den stadig gas i duellerne.

- Jeg har set på træningsbanen, at han gerne vil være derinde. Det er rart at se, at han smasker lidt til, siger Kasper Hjulmand.

Morten Hjulmand har spillet fire A-landskampe for Danmark. Trods efternavnet er der ingen familiær forbindelse mellem spilleren og landstræneren.

/ritzau/

  • Venskabskamp: Danmark - Schweiz
    Morten Hjulmand og Granit Xhaka havnede i infight under lørdagens målløse testkamp mellem Danmark og Schweiz. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Annonce
Annonce
112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Stukket i ryggen med kniv: Nu har han meldt sig selv

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Erhverv

Lander millionoverskud trods vanskeligt år

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde