Annonce
Sport

NFC og NFH drømmer stort

Det er området bag den nuværende siddetribune på fodboldstadion, der eventuelt kan udnyttes til et fællesprojekt med en hal, der læner sig op ad et renoveret stadion. Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund Kommune har afsat en million kroner til at undersøge hal/stadion projekt

NYKØBING - Drømmescenariet hedder en ny hal og et renoveret stadion, der i samspil kan udnytte fælles faciliteter og samtidig opfylde de krav, der stilles for at afvikle håndbold- og fodboldkampe på et sportsligt højt niveau.

Sådan falder ordene fra formanden for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse (G), der håber at få drømmescenariet realiseret om nogle år.

Det har måske lige nu lange udsigter, men der er allerede nedsat en administrativ arbejdsgruppe, der skal undersøge, hvilke muligheder der er for et samlet projekt med hal og stadion. Der er bevilget en million kroner til dette arbejde.

Utidssvarende

Det handler grundlæggende om, at Power Arena alias den snart 50-årige Nykøbing F. Hallen ikke længere er tidssvarende til byens håndboldhold, NFH, der søndag spillede den sidste internationale kamp i den gamle hal - og derfor må flytte kommende opgaver til Sjælland.

Samtidig stilles der større og større krav til det fodboldstadion, hvor Nykøbing FC spiller sine kampe i 1. division. Krav der tilmed øges den dag, hvor "bjørnebanden" opfylder målsætningen om oprykning til Superligaen.

Derfor er Martin Lohse ikke alene om sit drømmescenarie. Det ligger helt på linje med ledernes i både Nykøbing FC og NFH.

- Det er superfremsynet af kommunen med et initiativ til et fællesprojekt, lyder roserne fra direktør i Nykøbing FC, Axel Castenschiold.

- Det vil jo være oplagt at udnytte et samarbejde om fælles faciliteter som f.eks. til omklædning, presseafsnit, doping-kontrol, VIP-pladser og en lounge, siger Castenschiold, der ser frem til at blive inddraget i det kommunale oplæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samme lounge

Netop loungen er en vigtig del af drømmeprojektet, idet det tænkes udformet, så det kan bruges både på stadion og i den nye hal, der i givet fald skal bygges tæt op ad den nuværende siddetribune i CM Arena.

Skitser er endnu ikke på tegnebrættet, ligesom der heller ikke foreligger konkrete planer for en renovering af fodboldstadion.

- Vi har bl.a. nogle ønsker om bedre faciliteter, så tilskuerne kommer tættere på banen, ligesom lysanlægget skal forstærkes og en række andre emner, som vi er nødt til at forholde os til, den dag vi rykker op i Superligaen, siger Axel Castenschiold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

NFC og NFH til møde

Arbejdsgruppen med kommunale embedsmænd m/k har holdt det første møde og indkalder snarest repræsentanter fra Nykøbing FC og NFH til det næste møde.

- Det ser jeg frem til, siger kommerciel direktør i NFH, Kristian Jakobsen.

- Vi har selvfølgelig også nogle konkrete ønsker til en ny hal i forhold til, hvordan vi gerne vil afvikle vores kampe, men det er da alletiders, hvis vi kan lave et større projekt sammen med fodboldklubben, understreger Kristian Jakobsen.

Det er planen, at arbejdsgruppen i løbet af dette år skal komme med et udspil til politikerne, der også indeholder nogle overslag over, hvad det koster at udføre projektet.

Derefter kan den politiske proces gå i gang. Og først på dette tidspunkt finder man ud af, om drømmescenariet overhovedet kan realiseres.

  • Det er området bag den nuværende siddetribune på fodboldstadion, der eventuelt kan udnyttes til et fællesprojekt med en hal, der læner sig op ad et renoveret stadion. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem

Annonce
Annonce
Maribo

Renoveringskapløb: Flere huse ramt af råd

Sport

Nye tørre tæsk til chanceløse Nykøbing FC

Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

Guldborgsund

Frank fra Kastaniegaarden til topmøde

Lolland

Kommunalt forslag betyder store udgifter for husejere

112

Bagagen lugtede mistænkeligt - og det var der en grund til

Nordfalster

- Jeg bliver så harm over, at det bliver ødelagt for dem, der gør noget for andre

Guldborgsund

Nyt samarbejde? Kan ikke sige så meget konkret endnu

Maribo

Karen Margrethe druknede i vandmasserne

Guldborgsund

Simon Hansen ser tabte forældre

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem

Lolland

Skybrud kan ramme folkemøde: Vi har beredskabet klar

Guldborgsund

Brobyggeri når milepæl - og det kan bilisterne glæde sig over

Guldborgsund

Holger Schou er pissehamrende stolt

Lolland

Jørgen har været med hver gang siden 1974: - Det er svært at stoppe

Annonce
Annonce
Lolland

Snart ryger de ud: - Jeg synes, det er lidt diskriminerende

Lolland

Basse, kaffe og politisk debat: Nu er det i gang

Udland

Trump kendt skyldig: Ingen er hævet over loven

Lolland

Dansk tv-kendis: Sydhavsøerne har det hele

112

55-årig sigtet for voldtægt af ung kvinde: Nu har retten talt

Guldborgsund

Efter tronskifte: Nu melder kongehuset ud om lokal protektion

Guldborgsund

Stor redningsøvelse ud for Gedser