NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Skuffede NFH-spillere forlader Skansen i Sønderborg. Foto: Thomas Lærke Jensen
Det lå til en sejr i Sønderjyske og en DM-semifinale, men NFH gik helt ned i anden halvleg i udekampen i Sønderborg.

SØNDERBORG, FOLKETIDENDE: Det hele var serveret for NFH, men udekampen mod Sønderjyske blev tabt i nu er DM-slutspillet helt åbent igen.

NFH kom rigtig skidt ud af starthullerne i udekampen i Sønderborg, hvor Sønderjyskes kvinder normalt ikke har hjemmebane, men klubbens normale hjemmebane i Aabenraa var optaget.

Det så dog ikke ud til at genere værterne, der kom stærkest ud af omklædningsrummet og kom foran 3-1 og 7-3.

Gæsterne brændte alt for meget på en velspillende Stine Broløs i Sønderjyske-buret, og de fire måls forspring var mere end hvad træner Jakob Larsen kunne tåle.

Han tog en timeout, og det bragte NFH på fode igen. Nogle minutter senere var føringen smuldret væk for Sønderjyske, og tilbagevendte Alberte Kielstrup kunne  bringe NFH i front for første gang ved stillingen10-9 efter 20 minutters spil.

Cecilie Greve i målet havde også en stærk periode, og forhindrede blandt andet to straffekastscoringer, da NFH fik overhånden og op mod pausen kunne bringe sig foran med tre scoringer og en pauseføring på 15-12.

Da Silkeborg-Voel forinden havde tabt 43-27 til Team Esbjerg var vejen banet for en DM-semifinale med en sejr over Sønderjyske.

Men efter pausen gik det galt for NFH.

Pludselig var der ikke ret meget der fungerede for gæsterne, der lavede alt for mange elementære fejl, og inviterede Sønderjyske tilbage i kampen.

Tremålsføringen ved pausen blev hurtigt formøblet og efter ti minutters spil var det helt lige.

Forsvaret faldt også mere og mere sammen og inde bagved var der ingen redninger fra Cecilie Greve.

Hjemmeholdet, der ikke havde det store at spille for, var nu for alvor i teten, og kunne stille og roligt udbygge føringen mod et rystende usikkert NFH-hold, der mistede konceptet.

Foran med tre mål lignede det en hjemmesejr, men NFH forsøgte at komme tilbage og havde også muligheden for at reducere til 26-25, men Aimeé von Pereira brændte et straffekast.

Det blev dyrt for NFH, der kom bagud 28-25, men fik reduceret til 28-27 og havde kampen varet nogle sekunder længere var den vitale udligning måske kommet.

Det ene point havde sendt NFH i DM-semifinalen, men nu er man i stedet under maksimalt pres på hjemmebane mod Silkeborg-Voel, hvor en sejr er et krav, hvis NFH selv skal afgøre sin videre skæbne.