NFH fik klø i Ungarn

Johanna Westberg (tv) blev topscorer for NFH med seks mål i det store nederlag til Györ. Foto: Ingrid Riis

Det danske mesterhold fik det som ventet svært på udebane mod de forsvarende Champions League-vindere, Györ, der hjemme i egen hule vandt 32-23 over NFH.

Det så ganske lovende ud for NFH, da Celine Lundbye Kristiansen udlignede til 8-8 efter 20 minutter i den svære Champions League-udekamp mod ungarske Györ.

Men det var kun et øjebliks-billede, for få minutter senere var hjemmeholdet foran med fire mål, og al spænding om udfaldet var reelt punkteret.

Györ gik til pausen foran med 14-9, og selv om NFH også i begyndelsen af anden halvleg fulgte pænt med til stillingen 21-17, trak favoritterne fra igen i slutfasen og vandt med ni mål - 32-23.

NFH havde især svært ved at passere Györs norske keeper Kari Grimsbø, der havde en redningsprocent på knap 40, mens ingen af falstringernes målvogtere nåede over 10.

Kampen blev skæmmet af et hændeligt uheld for Györs norske stjerne Nora Mørk, der måtte udgå med noget, der lignede en alvorlig knæskade midt i anden halvleg.

Mørk blev alligevel - sammen med hollandske Nycke Groot - topscorer for værterne med hver otte mål, mens Johanna Westberg blev NFH's bedste skytte med seks mål.

Trods nederlaget holder NFH fast i den fjerdeplads i puljen, der giver billet til kvartfinalerne, inden næste opgave på søndag i Arena Næstved mod FC Midtjylland.

Læs mere om kampen i Ungarn i Folketidende tirsdag.