Ønskestart for Pytlicks EM-piger

Danmarks håndboldkvinder kom godt fra land ved EM på hjemmebane med en 25-20-sejr over Serbien.

Der var hverken premierenerver eller indkøringsvanskeligheder at spore, da de danske håndboldkvinder indledte EM på hjemmebane med en knusende sikker 25-20-sejr over Serbien.

Danmark leverede en præstation, som i hvert fald i første halvleg levede op til den, holdet leverede for godt en uge siden i Norge, hvor serberne fik klask med 13 mål.

Selv om vi denne gang måtte lidt længere hen i kampen, før det danske forspring reelt ikke længere kunne hentes, og selv om sejren ikke blev helt så stor, så var der aldrig tvivl om ejerskabet til de to point, der var på spil.

Den danske hjemmebanefordel var til at få øje på og høre i Gigantium i Aalborg. 6223 tilskuere mestendels klædt i rødt og hvidt leverede god støtte til de danske piger, og det mindede lidt om dengang i 2002, da Danmark sidst lagde halgulv til et EM - og i øvrigt vandt turneringen.

Dengang tog Karin Mortensen i det danske mål det meste af det, der blev smidt efter hende, og mod Serbien viste hun de samme takter.

Hele 19 redninger betød blandt andet, at Danmark kunne gå til pause med en 14-6-føring, og så kunne landstræner Jan Pytlick fokusere på at få opfyldt sit andet delmål med kampen, nemlig at få alle spillere i gang i EM-turneringen.

Det lykkedes med indskiftningen af målvogter Christina Pedersen efter 48 minutters spil. Da havde alle 16 spillere på den danske bænk været i aktion i kampen.

De mange udskiftninger gik ud over kvaliteten i det danske spil, men der var da små lyspunkter, som da Lærke Møller i et kigge-væk-øjeblik og nærmest i blinde fandt sin holdkammerat i FC Midtjylland, Susan Thorsgaard, med en aflevering, som ingen så komme, før bolden var ekspederet videre i mål.

Eller da samme Møller i et kontraangreb frækt sendte bolden bag om ryggen og forbi en måbende Sladjana Djeric i serbernes mål.

Også det danske kontraspil sprudlede. De danske fløje blev sendt afsted på skift og noteret for 10 mål undervejs, og havde træfsikkerheden været lidt større hos blandt andre Mie Augustesen, kunne sejren være blevet endnu større.

Det er de nok ret ligeglade med i den danske lejr nu. Håndboldfesten er begyndt, og første skridt mod EM-succes er taget for Jan Pytlicks mandskab, som dog må forvente at komme op mod langt skrappere modstand i den næste kamp på torsdag.

Her hedder modstanderen Rumænien, som også møder op til kampen med maksimumpoint efter at have slået de spanske EM-sølvvindere med 30-26 i sin første kamp.

NFC smidt på sommerferie med våd klud i ansigtet

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

112

Kæmpe fest på Torvet blev et tilløbsstykke: Se alle billederne

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation

Åh nej: Masser af regn på vej - frygter skybrud på Sydhavsøerne