Pittsburgh skøjter Ottawa over og nærmer sig NHL-finale

De forsvarende mestre viste søndag aften, at de er godt på vej til endnu en finale i NHL. Foto: /ritzau/AP/Gene J.puskar

De forsvarende mestre fra Pittsburgh Penguins vandt søndag aften hele 7-0 over Ottawa Senators.

Pittsburgh Penguins spillede sig et stort skridt nærmere finalen og kampen om det eftertragtede Stanley Cup-trofæ, da de søndag aften kørte Ottawa Senators midt over.

Hjemme i Pittsburgh sejrede de forsvarende mestre med hele 7-0. Dermed fører de nu 3-2 i den samlede stilling, hvor der spilles bedst af syv.

Pittsburgh kan således med en sejr i næste opgør avancere til finalen.

Søndagens sejr blev grundlagt allerede i første periode, hvor Pittsburgh åbnede scoringen efter otte minutter. Herefter gik det stærkt for hjemmeholdet, der haglede yderligere tre scoringer ind på Craig Anderson i Ottawas mål.

Efter 18 minutter havde han fået nok og blev udskiftet, mens Pittsburgh kunne gå til pause med en 4-0 føring.

I anden periode blev det til 5-0, inden to scoringer i tredje periode fuldendte ydmygelsen af Ottawa.

Hele syv forskellige spillere kunne notere sig Pittsburghs scoringer søndag aften.

I den anden semifinale fører Nashville Predators med 3-2 over Anaheim Ducks efter fem opgør.

Nashville kan dermed spille sig i finalen mandag aften, når de har hjemmebane i den sjette semifinale.

Der er ingen danskere tilbage i årets udgave af NHL-slutspillet.

Pittsburgh Penguins eliminerede i kvartfinalerne Washington Capitals, der har danske Lars Eller på holdkortet. Han var den sidste dansker, der måtte forlade slutspillet.