OPDATERET MED BILLEDER FRA KAMPEN.

Nicolaj Jørgensen måtte gå ud med alvorlig fingerskade, da Team Sydhavsøerne tabte til Ajax.

MARIBO Team Sydhavsøerne kan ikke vinde uden Nicolaj Jørgensen.

Det blev igen slået fast fredag aften, der endte med at blive meget dyr for det lokale håndboldflagskib på herresiden, der inkasserede et dybt skuffende hjemmebanenederlag til Ajax.

Allerede i første minut gik det galt, da Nicolaj Jørgensen var uheldig at vride sin højre ringfinger af led, da han fik fingeren ind i en trøje på en modstander.

Med fingeren vredet halvfems grader og med et åbent kødsår var kampen overstået for topscoreren, der i store smerter forlod banen og siden aldrig kom ind igen.

Han skal nu røntgenfotograferes for at skadens omfang kan fastslåes, men udsigterne er bestemt ikke gode.

Ajax, der også havde tre profiler sidende ude med skader og sygdom, takkede for Team Sydhavsøernes manglende evner uden topscoreren og fik bragt sig foran med tre mål i løbet af første halvleg.

Angrebsmæssigt haltede det gevaldigt og når man endelig kom til afslutninger blev de brændt på Ajax-keeper Andreas Ejlersen.

Således gik Ajax til pause foran med 11-9, men Team Sydhavsøerne havde et lille kvarter til at få snakket tingene igennem.

Det var dog stadig en hakkende omgang lige indtil midtvejs i anden halvleg, hvor Ajax spillede et håbløst overtalsspil, der kostede hele fire scoringer i den modsatte ende og så førte Team Sydhavsøerne pludselig 20-17.

De 865 tilskuere lugtede en vigtig hjemmesejr, men ved stillingen 22-19 var det Team Sydhavsøernes tur til at gå helt i sort.

Begge hold blev ramt af en udvisning på samme tid, men hjemmeholdet tog keeperen ud og spillede overtal, hvilket blev voldsomt dyrt. En brændt afslutning og to kiksede indspil fra Kasper Olsen betød at Ajax pludselig var på omgangshøjde ved 22-22, og så gik usikkerheden som en steppebrand igennem hjemmeholdet, der inkasserede to mål yderlige og kom bagud 25-22 inden man fik reduceret til 25-24.

Skaden var dog sket, for Ajax kunne ikke holdes fra at score i slutfasen, og med lodder og trisser fik de hevet en smal sejr i land på 27-26.

En kæmpe bet for Team Sydhavsøerne, der kunne have taget afgørende afstand på tre point til forfølgerne Grindsted og HØJ Elite på de næste pladser, men den chance blev spildt og hvis ikke Nicolaj Jørgensens finger bliver klar til topkampen om to uger mod HØJ Elite, så er oddsene bestemt ikke gode for, at Team Sydhavsøerne kan holde sig i de gode selskab i top 3.

Læs alt om kampen i Folketidendes sportstillæg mandag.