Randers HK sikrer slutspilsplads med sejr over tophold

Cheftræner Niels Agesen har ført Randers HK i slutspillet i HTH Go Ligaen. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe/arkiv

Randers HK besejrede København Håndbold og sikrede ottendepladsen i HTH Go Ligaens grundspil.

Randers HK bliver det ottende og sidste hold, der kommer med i slutspillet i HTH Go Ligaen.

Torsdag aften vandt cheftræner Niels Agesens mandskab 28-26 hjemme over København Håndbold, der allerede har sikret sejren i grundspillet.

Med sejren har Randers HK 18 point for 21 kampe, mens TTH Holstebro har 16 point på niendepladsen før sidste runde.

Eftersom Randers er bedst i de indbyrdes opgør mod TTH Holstebro, snupper torsdagens hjemmehold ottendepladsen.

Randers HK stillede endda op til kampen mod København Håndbold uden sin topscorer, Maria Fisker.

Hun er blevet opereret i foden og er ude i resten af denne sæson.

Daniela Gustin tog over i første halvleg med fem mål på fem forsøg, heraf to scoringer på straffekast.

Første halvleg var lige frem til stillingen 9-9.

Så tog Randers HK teten og gik til pause med en føring på 16-12.

I anden halvlegs begyndelse scorede København Håndbold tre gange på stribe, og senere fik gæsterne udlignet til 19-19.

København Håndbold kom også foran 21-20, men så overtog Randers HK initiativet igen.

Fire scoringer senere var hjemmeholdet foran 24-21, og det lykkedes ikke for gæsterne at slå afgørende tilbage, selv om det var tæt på.

København Håndbold, der har tabt to af de tre seneste ligakampe, fører HTH Go Ligaen med 33 point.

Odense Håndbold har 31 point på andenpladsen, men kan ikke indhente københavnerne, fordi topholdet er bedst i de indbyrdes kampe.

Førstepladsen i grundspillet betyder, at København Håndbold i næste sæson er med i Champions League.