Ribe-Esbjerg trodser profil-fravær og slår Fredericia

Cheftræner Kristian Kristensen kunne glæde sig over sejr over Fredericia Håndboldklub tirsdag aften (arkivfoto) Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Der var ikke så meget at rafle om, da Ribe-Esbjerg tirsdag slog Fredericia Håndboldklub.

Det blev aldrig rigtig spændende.

Ribe-Esbjerg var klart bedst, da klubben tirsdag aften slog Fredericia Håndboldklub med 37-30 på udebane i HTH Herreligaen.

Sejren sender vestjyderne op på tiendepladsen med 17 point, hvilket er to færre end KIF Kolding, som ligger på den ottendeplads, der giver en billet til slutspillet.

Fredericia ligger på niendepladsen med et point mere end tirsdagens overmænd.

Før kampen var Ribe-Esbjerg blevet svækket. Mandag skiftede den islandske profil Gunnar Steinn Jónsson til tyske Göppingen.

Samtidig viste det sig, da holdet ankom til Fredericia, at Nicolai Nygaard Pedersen, som har scoret næstflest mål for vestjyderne hidtil i sæsonen, var ude med en brækket finger.

Ikke desto mindre var det Ribe-Esbjerg, der kom bedst ud af starthullerne, mens Fredericia hang i bremsen.

Ganske symptomatisk for fredericianernes første halvleg misbrugte den normalt sikre straffeskytte Kristian Stoklund Larsen et straffekast kort inde i kampen.

Hos Ribe-Esbjerg gik Rúnar Kárason og bundrutinerede Jonas Larholm forrest med henholdsvis fire og fem scoringer før pausefløjt. Det førte til en midtvejsføring på 20-15 til vestjyderne.

I anden halvleg fortsatte den solide indsats fra Ribe-Esbjerg.

Jonas Larholm førte fortsat an fra playmakerpositionen, og sikrede lynhurtigt vestjyderne en nimålsføring på 28-19.

Fredericia formåede aldrig at bide sig fast. Hverken offensiven, defensiven eller de to målmænd, som på skift forsøgte sig, kom i gang.

Hele 15 tekniske fejl leverede det rødklædte mandskab, og derfor kørte Ribe-Esbjerg let sejren i land.

Jonas Larholm, Mathias Jørgensen og Miha Zvizej scorede hver syv mål for Ribe-Esbjerg og delte titlen deres holds mest scorende spillere.

Nicolaj Nørager scorede otte kasser for Fredericia.