Annonce
Sport

Rødby Beach Boys i kæmpe europæisk triumf

Kæmpe jubel hos drengene fra Rødby Beach Boys efter sejren i Champions Cup i Portugal. Foto: Sasa Pahic Szabo/kolektiff
Slog portugisisk hold suverænt i finalen ved EHF Champions Cup i Portugal.

PORTO SANTO: Rødby Beach Boys kunne i forrige weekend fejre den helt store triumf. Ved EHF Champions Cup i Porto Santo i Portugal, der er svarer til mesterholdenes Europa-Cup, strøg holdet, noget uventet, helt til tops ved i finalen at besejre det portugisiske mandskab Tigres.

- Det var en hel vild oplevelse, og det største vi har vundet og prøvet som hold til dato, lyder det fra Simon Møss, der er holdkaptajn og primus motor for holdet, der spiller på Rødby Håndboldklubs licens, hvor Simon Møss selv har trådt sine første håndboldsko. Men holdet har spillere med fra hele landet, der har beachhåndbold som deres speciale. Her i blandt Martin Vilstrup, der spillede fire sæsoner på Team Sydhavsøernes 1. divisionsmandskab fra 2016 til 2020, hvor han var topscorer i alle sæsonerne.

Derudover har Lasse Borg også lokal tilknytning, da hans far Søren Borg stammer fra Rødby-kanten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rødby Beach Boys vandt tidligere på sæsonen det danske mesterskab, der var adgangsbilletten til den store europæiske turnering, og drengene kom godt fra land i den indledende pulje, som blev vundet suverænt med sejre i alle otte indledende kampe.

Sikkert i semifinalen

Det gav en fordel i mellemrunden. Rødby-drengene kunne tillade sig at eksperimentere en smule, men alligevel slutte på en tredjeplads, der var nok til at komme i semifinalen.

Her ventede polske Petra Plock, som holdet havde tabt til i mellemrunden med 2-1 efter shoot-out (straffekastkonkurrence).

Men i semifinalen var der ingen slinger i valsen for Rødby Beach Boys, der vandt 2-0 efter halvlegscifrene 22-17 og 22-18.

Hjemmebanefavoritten Tigres, der havde gjort det af med tyske 12Monkeys Köln i semifinalen, stod på den anden side af banen i finalen, sammen med 1.000 tilskuere på stadion. Men det danske hold var forrygende spillende og kom foran 18-4 inden de sikkert trak sejren hjem med 22-16 i første periode.

Portugiserne kom bedre med i anden omgang, men der var aldrig tvivl om udfaldet, og de storspillende danskere kunne juble over den samlede turneringssejr efter en periodesejr på 16-10.

- I finalen spiller vi det bedste vi nogensinde har gjort som hold. Det var helt forrygende, lyder det fra Simon Møss, der dog sammen med holdkammeraterne ikke fik nogen kontant belønning for sejren, da pengene i beachhåndbold stadig er små. Men turen til Portugal var næsten fuldt finansieret af sponsorer, heriblandt flere lokale, der har spyttet velvilligt i kassen.

- Kæmpe tak til dem der har støttes os, også lokalt. Uden økonomisk hjælp havde det aldrig kunne lade sig gøre, lyder det fra Simon Møss.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Håbet er OL

Med sejren spillede Rødby Beach Boys sig helt op i verdenseliten, og forhåndskvalificerede sig til næste års Champions Cup, i en sportsgren, man håber kommer på OL-programmet allerede i 2028, men nok mere realistisk i 2032.

Allerede ved næste års OL i Paris skal beachhåndbold med som præsentationssport og Simon Møss håber, at nogle af spillerne på holdet, inklusive ham selv, bliver udtaget til at spille på nogle af de hold, der skal vise sporten frem i Paris.




  • Kæmpe jubel hos drengene fra Rødby Beach Boys efter sejren i Champions Cup i Portugal. Foto: Sasa Pahic Szabo/kolektiff
Annonce
Sport

Cort sørger for ny dansk etapesejr i Dauphiné

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Annonce
Annonce
112

Mystisk uheld på motorvejen: Bil efterladt

Lolland

Vil skrotte flere p-pladser i bymidten for at styrke bylivet

112

17-årige anholdt: Forsøgte at stjæle tre knallerter fra skole-område

112

Adskillige skud affyret mod frisørsalon

Lolland

Forening vil ekskludere formand

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Guldborgsund

Forurening forsinker eftertragtet boligbyggeri

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

Erhverv

EU skærper reglerne for den populære webplatform Temu

Sport

Cort sørger for ny dansk etapesejr i Dauphiné

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

112

Politiet efterlyser vidner til endnu en brand

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Annonce
Annonce
112

Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode