Romelu Lukaku stråler i gensyn med Stamford Bridge

Romelu Lukaku scorede sit første og andet mål på Stamford Bridge siden tilbagekomsten til Chelsea. Foto: Paul Terry/Ritzau Scanpix

Romelu Lukaku, Mateo Kovacic og keeper Edouard Mendy var afgørende i Chelseas 3-0-sejr over Aston Villa.

Chelsea er tophold i Premier League efter en 3-0-sejr over Aston Villa på hjemmebane lørdag aften.

Den belgiske angriber Romelu Lukaku scorede to gange i sin første kamp på Stamford Bridge siden tilbagekomsten til Chelsea.

Den kroatiske midtbanespiller Mateo Kovacic strålede desuden med en assist og et mål, men også Chelsea-keeper Edouard Mendy var fremragende i en kamp, hvor udeholdet skabte sin store del af chancerne.

Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen så hele kampen fra bænken.

Med sejren har Chelsea ligesom Manchester United ti point efter fire kampe, men United fører rækken på en marginalt bedre målscore end Champions League-mesteren.

Aston Villa er nummer 12 med fire point.

Chelsea fik en forrygende start på kampen. Efter knap ti minutter testede kantspilleren Callum Hudson-Odoi overliggeren, og kort efter åbnede Lukaku ballet.

Kovacic sendte med en fremragende pasning belgieren af sted i en kontra, og den stærke angriber sparkede fladt Chelsea foran efter et træk forbi en Villa-spiller.

Aston Villa blev langt fra slået ud af scoringen. Faktisk tilspillede holdet sig flere gode muligheder inden pausen, men hver gang var en stærkt spillende Chelsea-keeper Edouard Mendy på plads og reddede hjemmeholdet.

Især en stærk dobbeltredning efter godt en halv times spil var livgivende for Chelsea, der fire minutter inde i anden halvleg kom på 2-0.

Lukaku og Kovacic pressede højt, og det udløste en skidt tilbagelægning fra den engelske landsholdsstopper Tyrone Mings, som Kovacic nåede først og satte ind bag Villa-keeper Jed Steer.

Dermed var kampen reelt afgjort. For selv om Aston Villa arbejdede godt videre og søgte sin første scoring, så blev holdet aldrig en reel trussel mod Chelsea.

Mendy stod således i vejen, når Chelsea-defensiven i forholdsvis sjældne tilfælde gav chancer væk. Og i stedet for en reducering lukkede Lukaku kampen med et venstrebenshug fra kanten af feltet i overtiden.