Russiske favoritter besejrer Rumænien og er i EM-finale

Rusland blev som første hold klar til EM-finalen i håndbold, da de russiske kvinder fredag besejrede Rumænien klart i den første semifinale. Foto: Charles Platiau/Reuters

De russiske håndboldkvinder vandt sikkert 28-22 over Rumænien og bookede dermed en plads i EM-finalen.

De russiske håndboldkvinder spillede sig fredag i EM-finalen i håndbold med en sikker sejr over Rumænien.

Dermed blev Rusland det første finalehold, inden Frankrig og Holland mødes i den anden semifinale senere fredag.

Rusland besejrede Rumænien 28-22 efter en kamp, hvor rumænerne lagde bedst ud, men russerne kom tilbage og vandt kampen sikkert.

Rumænien kom ellers godt fra start uden holdets absolut største stjerne, da Cristina Neagu er skadet.

Eliza Lulia Buceschi scorede kampens første mål, og først efter tre minutter lykkedes det for favoritterne at komme på måltavlen, da Anna Vyakhireva scorede på straffekast.

Også 15 minutter inde i første halvleg fastholdte de rumænske kvinder presset på Rusland med en hurtig kontrascoring, der bragte Rumænien foran med to mål.

Usikre målmandspræstationer og et sløset forsvar gav Rusland problemer i det meste af første halvleg.

En gedigen skideballe fra den russiske træner, Jevgenij Trefilov, fik tilsyneladende vækket de russiske kvinder kort inden pausen, og Rusland førte efter første halvleg med 16-15.

De rumænske kvinder fik da også en skidt start på anden halvleg med flere kontrafejl. Hos Rusland var Anna Vyakhireva derimod i vælten, og hun nåede i alt op på 13 scoringer.

Knap otte minutter skulle der gå, før Ana-Maria Dragut sørgede for en rumænsk forløsning med anden halvlegs første rumænske mål.

Et kvarter inde i anden halvleg var kursen dog sat mod en russisk sejr, da favoritterne førte med fire mål, og resten af opgøret handlede primært om sejrens størrelse.

Det er 13 år siden, at Rumænien senest har været i en finale. Det var i 2005 ved VM i Rusland, og dengang hed modstanderen ligeledes Rusland, og også dengang blev det til russisk sejr.