Sensationssejr til Bjørnene i Lyngby

OPDATERET MED BILLEDER FRA KAMPEN

Holder drømmen om top-6 i live med 2-1 sejr.

LYNGBY, FOLKETIDENDE Der skulle nogle helt ekstraordinære præstationer til, hvis Nykøbing FC skulle få point med hjem fra Lyngby Stadion og derved holde håbet om top-6 i live. Men drengene fra Falster skuffede ikke, og gennem pragtpræstationer af især Johanssen og Mathias Kristensen rejser NFC hjem med en sensationel 2-1 sejr og de livsvigtige tre point, som ingen turde håbe på.

Bjørnene prøvede en ny 4-4-2 formation med Nnamani og Mathias 'MK' Kristensen forrest, og der var da også lidt vokseværk i kampens indledende faser. Lyngby så klart stærkest ud, og var især farlige i omstillingerne, der i den grad havde potentiale til at gøre ondt på udeholdet.

Det var da også lige ved at blive en ubehagelig form for deja vu for de, der har set NFC's seneste kampe, da falstringene bare ikke fungerede som et fodboldhold de første syv minutter. De bliver spillet fuldstændigt ud af banen, hvilket leder til et skud af Lyngbys nr. 97, Rezan Corlu, der måtte se sit forsøg banke direkte ind i krydsstolpen.

Lyngby udspillede mere eller mindre Nykøbing i de indledende 30 minutter, hvor de simpelthen bare virker langt farligere på transitionerne og især i venstre side - hvor Jensen og Pleidrup i dag residerede - så det gennem det meste af kampen skrøbeligt ud. Lyngbys Adam Jørgensen og Magnus Kaastrup så mildest talt uhyggelige ud.

Men lige lidt hjalp de mange frugtløse Lyngby-fremstød. I 42. minut sender Jessen et hjørnespark ind til MK på forreste stolpe, som snitter den videre til Johanssen, der gør det til 1-0. Det er heldigvis ikke målchancer, der afgør fodboldkampe- det er mål- og NFC kunne gå til pause med en føring og et frustreret hjemmehold.

Lyngby gav dog ikke op i 55. minut ved Magnus Vestergaard. NFC tillader en lang bold at finde fløjspilleren Emil Nielsen, der nemt kan lave oplægget. Det begyndte igen at ligne en svær opgave.

Men bjørnene gav ikke op og både Egeris og Johanssen leverede en noget nær perfekt kamp. Gang på gang fik de blokeret skud fra Lyngby samt stoppet farlige angreb med deres fremsynethed.

De muliggjorde, at NFC kunne gå ind i kampens afsluttende faser med muligheden for tre point- og den chance lod Mathias Kristensen ikke gå forbi sig.

I kampens døende minutter modtager han bolden fra indskiftede Mathias Gehrt, og han halvflugter en perle af et skud udenfor feltet direkte ind i netmaskerne. 2-1 til bjørnene og håbet om top-6 er fortsat i allerhøjeste grad i live.