Skuffende verdensmestre henter kneben sejr

Frankrig kan slet ikke få spillet til at flyde ved håndbold-EM og måtte kæmpe hårdt for sejren over Slovenien.

Det franske håndboldlandshold er forsvarende verdens-, OL- og europamestre, men der har ikke været meget at grine af for det guldvante mandskab ved europamesterskaberne i Serbien.

Holdet røg som Danmark i mellemrunden helt uden point, og ligesom tilfældet var med danskerne lørdag, så nedturen længe ud til at fortsætte i den første kamp i mellemspillet.

Franskmændene vandt dog til slut 28-26 over undertippede Slovenien, men det holdt hårdt i en kamp, hvor Frankrig i perioder var nede med fire mål.

Slovenerne skød til tider nærmest lige igennem stjernemålmand Thierry Omeyer, der heller ikke fik meget hjælp af et forsvar, hvor spillerne flyttede fødderne for langsomt.

Før pausen haltede verdensmestrene konstant bagefter, men i anden halvleg begyndte der langsomt at komme en smule facon over det franske spil - uden at det på noget tidspunkt nåede tidlige højder.

Da Frankrig med otte minutter tilbage kom to mål foran og var en mand i overtal, troede man, at spændingen var forduftet, men de seje slovenere lagde sig ikke.

De vandt undertalsperioden med 2-0, og så var de to hold lige vidt.

Slovenerne havde helt til slut alle chancer for at gøre livet helt uudholdeligt for Frankrig, hvor verdensnavnet Nikola Karabatic kun lavede to mål på seks forsøg og til slut røg ud på bænken.

I søndagens tidlige opgør i gruppen vandt Island med 27-21 mod Ungarn.

De to AG København-spillere Arnor Atlason og Gudjon Sigurdsson delte den islandske topscorerværdighed med hver fem træffere, og dermed fik også islændingene slettet det runde nul i mellemrundens pointtabel.