Sverige misser VM-finalen efter drama

Tjekkiet vandt semifinaleopgøret over Sverige ved VM i ishockey, men først efter forlænget spilletid og straffeslag. I finalen venter Rusland.

De svenske ishockeyherrer er færdige ved VM i Tyskland. Danmarks overmænd tabte lørdag til Tjekkiet efter forlænget spilletid og straffeslag. Dermed avancerer tjekkerne til VM-finalen.

Den tætte og målfattige kamp bød på flest scoringer i første periode, hvor de to store ishockeynationer fik pucken i nettet en gang hver.

Sveriges Johan Harju åbnede scoringen efter ni minutters spil, men Tomas Mojzis udlignede for tjekkerne to minutter inden, første periode sluttede.

Andreas Engqvist blev Sveriges helt store helt, da han i anden periode blev matchvinder.

Syv sekunder før tid begik det svenske forsvar en kæmpebrøler ved ikke at ekspedere pucken ud af farezonen. I stedet kunne Karel Rachunek bringe balance i regnskabet med sin scoring til 2-2, så kampen måtte ud i overtid.

Kort forinden den tjekkiske mirakelscoring havde Sverige endda brændt en chance på et tomt bur, da Tjekkiet satsede alt og havde skiftet deres målmand ud.

Den forlængede spilletid var uhyre underholdende med chancer i begge ender, men den sluttede uden yderligere scoringer.

Dermed måtte opgøret ud i en afgørelse på straffeslag, og her viste tjekkerne sig stærkest.

I finale skal Tjekkiet møde det stærke russiske hold, der som ventet vandt sin semifinale over værterne fra Tyskland. Men 2-1-sejren blev først sikret med få minutter igen af opgøret, da Pavel Datsyuk endelig lukrerede på russernes overtal i spil og chancer.

Danmark nåede frem til kvartfinalen ved VM, hvor Sverige blev danskernes endestation.