Tæt på sensation: FCN klarer 1-1 mod Juventus

Den helt store overraskelse lurede længe, da FC Nordsjællands danske fodboldmestre tirsdag aften i Parken spillede 1-1 mod de italienske mestre fra Juventus i Champions Leagues gruppe E.

Først 10 minutter før tid udlignede indskiftede Mirko Vucinic for italienerne, der havde skiftet Nicklas Bendtner ind en håndfuld minutter tidligere i en desperat jagt på point.

Mikkel Beckmann havde bragt FCN foran 1-0, da han kort efter pausen scorede på et frispark, som italienerens stjernekeeper Gianluigi Buffon ikke kunne holde ude, og FCN's første mål i turneringen nogensinde var en realitet.

Efter 1-0-målet pressede Juventus gevaldigt på for udligningen, og den kom også ganske fortjent, selvom FCN-spillede fightede flot.

Med resultatet er FCN fortsat sidst i gruppen - men nu er holdet trods alt noteret for et point. Juventus har kun tre point, mens ukrainske Shakhtar Donetsk fører an med syv point efter sejren over Chelsea, som er noteret for fire point.

FCN har altså virkelig noget at spille for i de resterende tre gruppekampe, hvor den næste spilles ude mod Juventus om to uger.

De danske værter gjorde det ganske fint mod Juventus, som i Serie A er uden nederlag i 47 kampe i træk. FCN spillede i vanlig stil bolden godt rundt, forsvaret stod solidt og holdt sådan set Juventus fra de helt store chancer.

Så var FCN's store problem - som det i øvrigt også har været i de to første gruppekampe mod Shakhtar Donetsk og Chelsea - at producere de nødvendige chancer, som kan føre til mål.

Dem havde FCN ikke lavet nogen af hidtil, og bedre blev det ikke af, at klubbens hurtige hollandske frontløber Joshua John efter en halv times spil misbrugte en kæmpe chance.

Hollænderen skulle blot lobbe bolden over en fremadstormende Buffon, men måske Joshua John lod sig distrahere for meget af, hvem han skulle overliste.

I hvert fald landede angriberens forsøg i brystkassen på Buffon. Skuffende. En chance som den skal FCN score på, hvis holdet skal have noget at gøre blandt Europas bedste.

Den ultimative straf for afbrænderen var ved at komme få sekunder efter, da Bendtner-rivalen Sebastian Giovinco trods en lidt spids vinkel burde havde scoret på et tomt mål.

Giovinco var ved flere lejligheder italienernes farligste mand, men Jesper Hansen i FCN-målet leverede en flot kamp med mange gode redninger.

I en skuffende stemningsforladt Parken var jublen stor, da Beckmann scorede. Buffon fik fingrene på bolden, men han kunne ikke holde den ude.

1-0 og Juventus var presset. Det er italienerne fortsat efter det for dem skuffende resultat i Parken.