Team Esbjerg gentager pokaltriumf med afklapsning

Den danske landsholdsspiller Kathrine Heindahl lader holdkammeraten Vilde Mortensen Ingstad vide, at hun er svært tilfreds efter en forsvarsaktion. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
For andet år i træk måtte Odense Håndbold se sig tromlet ned og udspillet af Team Esbjerg i pokalfinalen.

De seneste to år har Odenses håndboldkvinder taget DM-guldet. For nylig vandt man også grundspillet i indeværende ligasæson foran Team Esbjerg. Men når det gælder pokalfinaler, har vestjyderne overtaget.

Der var noget deja-vu over oplevelsen, da esbjergenserne for andet år i træk knuste fynboerne med 11 mål i pokalfinalen. Lørdag blev Odense slået med 33-22 i Jysk Arena i Silkeborg.

Sidste år tog Esbjerg pokalguldet med en sejr på 32-21 over fynboerne.

Trods en god start på kampen gik Odenses offensiv i stå, og Esbjerg uddelte en håndboldlektion i anden halvleg.

Det var en kamp på et meget højt niveau i første halvleg, hvor det faktisk var Odense, der kom flyvende fra start.

Esbjerg havde svært ved at trænge igennem fynboernes forsvar, og i modsatte ende gjorde Maren Aardahl inde på stregen ondt på vestjyderne.

Bagspillerne blev ved med at finde hende på stregen, og da Esbjerg-træner Jesper Jensen kaldte til timeout efter 17 minutters spil, havde Aardahl scoret halvdelen af Odenses mål, som gav en 10-6-føring.

De taktiske justeringer fra Esbjergs danske landstræner gav dog straks pote. Hullet i det centrale forsvar blev lukket effektivt, og Anna Kristensen i målet begyndte at pille pynten fuldstændig af modstanderen.

Samtidig begyndte vestjydernes norske bagspillere at røre på sig - især Kristine Breistøl og Henny Reistad.

Esbjerg arbejdede sig tilbage i kampen. Så meget tilbage, at man faktisk kunne gå til pause foran 13-12.

Da Dione Housheer fem minutter inde i anden halvleg reducerede til 13-16, stoppede hun en scoringspause på ti minutter for Odense. Men offensiven var smuldret.

Anna Kristensen var en mur og flirtede længe med 50 i redningsprocent. Den endte på 46 procent. Esbjerg buldrede afsted på måltavlen og nåede op på en føring på 12 mål.

Jesper Jensen kunne til slut lade de yderste mandater på holdkortet få andel i triumfen, som var sikret, inden holdene gik ind til de sidste ti minutter.

Silkeborg-Voel snuppede bronzemedaljerne, selv om Nykøbing Falster var tæt på at lave et flot comeback efter pausen.

De jyske kvinder var foran 17-11 ved pausen, men fik til sidst kun lige nøjagtigt hevet sejren i land med 28-27.

• Kvindehåndbold: Odense Håndbold - Team Esbjerg