Team Esbjerg kører København over i første DM-semifinale

København kom bedst fra start, men Team Esbjerg var klart bedst efter pausen og vandt første DM-semifinale.

Team Esbjerg er godt på vej mod DM-finalen i kvindehåndbold. Lørdag vandt vestjyderne med 30-25 over København Håndbold i den første semifinale.

Dermed er København - den forsvarende mester - pisket til at vinde hjemmekampen på onsdag for at fremtvinge en tredje og afgørende semifinale.

København fik den bedste start på opgøret, og kampuret viste bare 2 minutter og 28 sekunder, da Kelly Dulfer overlistede keeper Sandra Toft og bragte holdet på 3-0.

Udeholdet førte også 8-5, men så kom Esbjerg bedre med og begyndte at æde af forspringet. Line Jørgensen sørgede for fuld balance ved 11-11 efter 23 minutter.

Nu var jævnbyrdigheden stor og kampen ganske velspillet, og hjemmeholdet endte med at kunne holde pause med en spinkel føring på 16-15.

I anden halvleg løftede Esbjerg niveauet og udbyggede føringen. Efter 13 minutter sørgede Marit Røsberg Jacobsen for kampens første føring på fem mål, da hun scorede til 24-19, og København tog prompte timeout.

Det stoppede dog ikke Esbjergs dominans, og kort efter gjorde samme Røsberg Jacobsen det til 26-20.

København var aldrig nærheden af at skabe spænding derfra, og Esbjerg holdt en komfortabel føring hele vejen.