Tottenham får tæv og smider andenplads til Arsenal

Christian Eriksen og Tottenham blev ydmyget og tabte med hele 1-5 til Newcastle, så Arsenal tog andenpladsen.

Søndag skulle have været dagen, hvor fodboldklubben Tottenham for første gang i 21 år sluttede foran Arsenal i Premier League.

I stedet endte det med, at Christian Eriksens klub blev overhalet af den evige ærkerival fra London, der vandt 4-0 hjemme over Aston Villa på et hattrick af Olivier Giroud og et selvmål.

Tottenham skulle ellers bare bruge et point i udekampen mod allerede nedrykkede Newcastle for at sikre andenpladsen.

Det ville ikke mindst have glædet Tottenhams fans, der i årtier har været sportsligt underlegne i den interne konkurrence mod Arsenal-fansene.

I stedet fik Newcastle en flot afsked med Premier League med en sejr på 5-1.

Newcastle kom foran efter 19 minutter, da Georginio Wijnaldum løb ind i feltet, modtog en bagudrettet aflevering og udplacerede Hugo Lloris i Tottenhams mål.

Hjemmeholdet fordoblede føringen fem minutter før pausen, da Aleksandar Mitrovic løb i position og headede en god aflevering i mål.

Tottenham, der havde Christian Eriksen med i hele kampen, kom bedre med i anden halvleg.

Efter en times spil gav det bonus, da Erik Lamela fra en spids vinkel hamrede bolden højt op i nettaget til en 1-2-reducering.

Kort tid efter blev Newcastle reduceret til ti spillere, da Aleksandar Mitrovic fik direkte rødt kort.

Christian Eriksen var tæt på at udligne, men hans afslutning endte over mål.

I stedet endte den 24-årige dansker med at komme ufrivilligt i centrum i den modsatte ende af banen, da han begik straffespark.

Det så dog ultratyndt ud, da Newcastles Moussa Sissoko lod sig falde, tilsyneladende uden at have været i berøring med Eriksens udstrakte ben.

Wijnaldum scorede til 3-1 på straffesparket, og til sidst gik Tottenham totalt i opløsning.

Rolando Aarons og Daryl Janmaat scorede kampens afsluttende mål, så det endte i en ydmygelse.

Arsenal slutter med 71 point, mens Tottenham ender med 70 point.

Med blot to point i sæsonens sidste fire ligakampe må klubben altså tage til takke med tredjepladsen.

Når skuffelsen er fordøjet, må Tottenham finde trøst i, at det er første gang i 26 år, at klubben slutter så godt placeret i den bedste engelske fodboldrække.

Tottenham er desuden direkte kvalificeret til Champions League-gruppespillet i næste sæson.

Kasper Schmeichel og Leicester sluttede sæsonen med at spille 1-1 ude mod Chelsea i en kamp mellem sidste sæsons og denne sæsons mestre.

Leicester slutter som mestre med 81 point.