Tysk Formel 1-vinder savner tid til fest

Nico Rosberg skulle bruge 111 forsøg, men så lykkedes det også for tyskeren at vinde sit første Formel 1-løb. Han vandt det kinesiske grand prix i Shanghai søndag morgen dansk tid.

Men trods den store forløsning har den 26-årige motorkører ikke tid til at fejre triumfen.

- Det er ærgerligt, at vi har et løb allerede i næste weekend, for alle har travlt med at pakke sammen. Men der kommer flere sejre, og vi får masser tid til at skabe os og feste, siger Nico Rosberg.

Tyskeren vandt løbet foran Jenson Button og Lewis Hamilton - begge fra McLaren-holdet, mens sidste års verdensmester Sebastian Vettel blev nummer fem. Lewis Hamilton fører VM-stillingen.

Nico Rosberg vandt løbet mere eller mindre fra spids, da han havde sikret sig poloposition ved kvalifikationen lørdag.

Undervejs måtte han dog afgive føringen i forbindelse med pitstop, og det så derfor en overgang ud til, at Jenson Button fra McLaren-teamet lå i vinderposition.

Briten smed dog chancen for at slå Rosberg væk, da han foretog et katastrofalt pitstop på den 39. af de 56 omgange, og han endte på andenpladsen, mens Rosberg kunne juble.

- Jeg var sikker på, at min tid ville komme, når bilen var klar. Min far har sagt, at jeg nok skulle vinde, når tiden var inde - at jeg måtte være tålmodig og fortsat tro på det, siger Nico Rosberg.

Tyskeren er søn af den tidligere finske verdensmester Keke Rosberg.

Nico Rosberg kan fejre sejren fra Shanghai efter næste weekends løb i Bahrain, når der er tre ugers pause, inden han skal køre igen i Catalonien.