Annonce
Sport

- Uden opbakning går det ikke

Vinderinstinktet og ærgerrigheden fejler intet hos Lars Pleidrup, der i dag fylder 40 år. Her jubler han sammen med Mathias Kristensen, der netop har scoret til 3-3 på oplæg fra anføreren selv. Foto: Ingrid Riis

Nykøbing FC's anfører Lars Pleidrup fylder i dag 40 år.

NYKØBING Når de fleste fodboldspillere på topplan nærmer sig 40 år, har de for længst indstillet karrieren på topplan eller hygger sig på lavere niveau med vennerne på old boys- eller veteranholdet.

Men en helt særlig NFC-spiller skiller sig ud fra mængden.

Anfører på førsteholdet Lars Pleidrup bliver bare ved og ved.

I dag runder han 40 år og er stadig i topform, som dengang han debuterede i en udekamp mod Hvidvore helt tilbage i 2000.

- Jeg må være født med gode gener, og så har jeg heldigvis været forskånet for de store skader.

Han brækkede foden tilbage i 2008 og var ude i fire måneder.

- Men det er også den eneste længerevarende skade, siger han og banker under bordet, da Folketidende møder Lars Pleidrup efter endnu en træning på NFC's anlæg, hvor han igen er gået forrest og kommer svedende ud direkte fra styrketræningslokalet sammen med sine langt yngre holdkammerater.

Elsker jargonen

- Jeg elsker stadig jargonen i omklædningsrummet. Den har sgu ikke ændret sig. Det er stadig laveste fællesnævner, kommer det med en skævt smil fra Pleidrup, der godt kan se på sine holdkammerater, at alderen er fremskreden.

- Elias (Gärtig, forsvarsspiller, red.) spurgte den anden dag, om jeg ikke havde gået i folkeskole med hans mor, og det måtte jeg jo indrømme, at jeg havde, griner Lars Pleidrup.

Han har gået med tanker om at stoppe, mens legen er god, men hvornår det sker er svært at sige. Indtil videre har han kontrakt for indeværende sæson.

- Jeg kunne godt mærke, da Søren (Christensen, red.) annoncerede sit stop, så kom det tæt på, og tidligere da Anders (Due. red.) stoppede, tænkte jeg også over det, for jeg er jo godt klar over, at det er mig næste gang, men lige nu spiller jeg bare videre, siger den 40-årige venstrebensspiller, der så sent som ved sidste hjemmekamp beviste, at hurtigheden og boldfølingen stadig er intakt, da han med sin karakteristiske rush op af venstrekanten serverede to perfekte indlæg, der gav mål i 4-4 kampen mod Fredericia.

Pleidrup er far til Oliver på 10 år og Isabella på 8 år sammen med hustruen Camilla, og han er dybt taknemmelig for, at familien bakker ham op i at fortsætte karrieren.

- Uden opbakning fra familien går det ikke. Den har jeg altid haft, og det betyder alt. Ellers kunne det ikke lade sig gøre.

Nykøbing FC er da også blevet en kæmpe stor del af familien. Begge hans børn spiller i klubben, og Camilla er årgangsansvarlig for Olivers aldersgruppe. Selv er Lars Pleidrup U/17-assistenttræner ved siden af hvervet som spiller, og han har tidligere haft andre kasketter i klubben.

- NFC er så stor en del af vores hverdag. Jeg kan slet ikke undvære at komme herude hver eneste dag og se, hvordan det hele blomstrer og udvikler sig med alle de unge drenge og piger, der løber herude, siger Lars Pleidrup, der er så heldig at leve af sin hobby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Verdens fedeste job

- Det er verdens fedeste job, og jeg håber at kunne leve af det mange år endnu, uanset om det bliver som træner eller en anden rolle. Jeg skal helt sikkert have noget med fodbold at gøre, når min aktive karriere en dag slutter, fastslår Lars Pleidrup, der er uddannet i shippingbranchen.

Lars Pleidrup fik sit helt store gennembrud i sæsonen 2001, hvor han under træner Carsten Broe var en del af et fantastisk kuld lokale spillere, der også talte Kenneth "Tordenstøvle" Jørgensen, Anders Due, Esben Hansen med flere, og selv fik han tilnavnet "Krydsermissilet fra Væggerløse" af tidligere sportschef i Nykøbing F. Alliancen John "Fido" Hansen, da Pleidrup bankede bolden op i målhjørnet fra lang afstand i en 2. divisionskamp mod Fremad Amager i 2003.

- Der var over 3.000 tilskuere på stadion, husker Lars Pleidrup, der ser tilbage på den kamp som en af de store oplevelser. Også pokalkvartfinalen mod Brøndby i 2004 foran over 5.000 tilskuere er et af højdepunkterne sammen med de mange oprykninger, det er blevet til blandt de 416 kampe, han står noteret for.

Pleidrup skiftede i 2006 til Superligakubben AGF, hvor han spillede træningskamp mod selveste FC Barcelona, og senere skiftede han til FC Vestsjælland, der med falstringen på holdet rykkede op i Superligaen.

- Camilla fødte Isabella om morgenen, og så tog jeg til fodbold om eftermiddagen og rykkede op i Superligaen, fortæller Lars Pleidrup om en af de mange anekdoter fra et fodboldliv, der langt fra er slut endnu.

Fødselsdagen fejres i dag med den nærmeste familie - men uden det store rabalder.

- Der er jo kamp dagen efter, slutter han.

  • Vinderinstinktet og ærgerrigheden fejler intet hos Lars Pleidrup, der i dag fylder 40 år. Her jubler han sammen med Mathias Kristensen, der netop har scoret til 3-3 på oplæg fra anføreren selv. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Annonce
Annonce
112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Stukket i ryggen med kniv: Nu har han meldt sig selv

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Erhverv

Lander millionoverskud trods vanskeligt år

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde