Udesejr giver Bakken Bears tre DM-matchbolde

Bakken Bears vandt ude mod Horsens IC og tog et stort skridt tættere på DM-titlen. Arkivfoto. Foto: /ritzau/Pedersen Mikkel Berg

Bakken Bears har kurs mod den første DM-titel i tre år efter sejr over Horsens IC i den fjerde finalekamp.

I en afvekslende kamp, hvor holdene svingede voldsomt hele vejen, vandt Bakken Bears på udebane den fjerde kamp i DM-finaleserien mod Horsens IC med 93-85.

Dermed er Bakken Bears foran 3-1 i finaleserien, som spilles bedst af syv kampe. Det giver holdet fra Aarhus tre chancer til at snuppe det DM-guld, som Horsens har siddet på de seneste to år.

Bakken Bears fik tidligt i kampen et lille overtag på scoretavlen, mens hjemmeholdet kæmpede med at få styr på spillet i begge ender af banen.

Blandt andet scorede man kun 15 point i første periode, og det sendte gæsterne i front.

I anden periode var det et forvandlet Horsens-hold, som strammede op defensivt og samtidig begyndte at finde kurven i den anden ende.

Stille og roligt blev Bakken Bears' forspring barberet, og på de sidste minutter inden pausen bragte de forsvarende mestre sig foran med 45-39.

Igen var det gæsterne, som kom bedst ud fra omklædningsrummet, og midtvejs i tredje periode var Bakken Bears atter foran - 53-51.

Horsens kom aldrig i gang i perioden, og Bakken Bears kunne tage en føring på 70-57 med ind til sidste periode.

Dermed var holdet godt på vej mod at give sig selv tre matchbolde til at sikre DM-titlen, som man ikke har vundet i de to seneste sæsoner.

Lynhurtigt lavede Horsens dog syv point på stribe, og pendulet så ud til at kunne svinge igen.

I et stykke tid holdt Bakken Bears modstanderne fra livet, men med små tre minutter igen reducerede Horsens til 79-80.

I en lidt rodet afslutning lykkedes det Bakken Bears at holde fast, og man er nu klare favoritter til at snuppe titlen.