Udesejr sender Vejle tilbage i Superligaen

Imed Louati headede Vejle foran med 1-0 i første halvleg. Foto: Scanpix/Claus Bonnerup

For første gang siden 2009 er Vejle Boldklub tilbage i Superligaen. Det blev en realitet med sejr i Thisted.

Efter ni års fravær er traditionsklubben Vejle Boldklub igen klar til fodbold på første klasse i Danmark.

Søndag sikrede klubben sig førstepladsen i 1. division, og dermed rykker klubben direkte op i Alka Superligaen.

Vejle overvintrede også på førstepladsen, men efter en skidt åbning på forårssæsonen smuldrede forspringet. Men klubben kom tilbage på rette kurs i tide og har i den seneste tid igen lignet et tophold.

Søndag skulle Vejle bruge mindst uafgjort ude mod Thisted for at sikre førstepladsen, og der var ingen slinger, da turen derop kastede en sejr på 2-0 af sig.

Alle kampe i sidste spillerunde blev spillet på samme tid søndag eftermiddag, og efter runden stod det klart, at Esbjerg og Vendsyssel FF tager anden- og tredjepladsen i ligaen.

De skal nu spille playoffkampe om pladser i Superligaen. Esbjerg skal møde klubben, der slutter som nummer 13 i Superligaen (FC Helsingør eller Silkeborg), mens Vendsyssel møder nummer 12 (Randers FC eller Lyngby).

Esbjerg havde inden runden en spinkel chance for at fravriste førstepladsen fra Vejle, men sidstnævnte havde andre planer.

Midtvejs i første halvleg havde Thisted i første omgang ekspederet bolden ud af farezonen, men bolden blev sendt tilbage i feltet, hvor Imed Louati ved forreste stolpe headede den ind i hjørnet til 1-0.

12 minutter efter pausen øgede Allan Sousa til 2-0, og så var der for alvor lagt op til Vejle-fest. Den kunne bryde løs en god halv time senere.

Vejle-sejren gjorde reelt mødet med HB Køge betydningsløst for Esbjerg. Og den vestjyske klub kvitterede da også med en målløs affære på hjemmebane.

Mere kamp var der om tredjepladsen, da Viborg og Vendsyssel begge havde 53 point før runden, og Viborg blot havde en marginal fordel af en målscore, der var ét mål bedre end Vendsyssels.

Det lignede en tredjeplads til Viborg, da holdet hjemme bragte sig foran med 2-0 mod Brabrand. Men føringen blev sat over styr til 2-2, inden Viborg tre minutter før tid igen kom foran ved Mikkel Vestergaard.

Men Brabrand udlignede til slutresultatet 3-3 i tillægstiden, og i stedet tog Vendsyssel tredjepladsen med sejren på 3-1 ude over Fredericia.

Efter runden stod det også klart, at Brabrand rykker ned sammen med Skive.

• 1. division: Thisted FC - Vejle Boldklub