USA's kvinder vinder VM: Lammer Japan med fire lynmål

Amerikanerne skulle bare bruge et kvarter på at lukke finalen mod Japan. Én spiller overskyggede alle.

USA har verdens bedste kvindelandshold i fodbold.

Det står klart, efter at amerikanerne natten til mandag dansk tid vandt 5-2 over Japan i finalen ved verdensmesterskaberne i Canada.

USA kom flyvende fra start og udnyttede et rystende usikkert japansk forsvar til at score fire mål på bare 16 minutter.

Det formåede Japan aldrig at komme sig over, og dermed kan USA juble over sit tredje verdensmesterskab for kvinder.

Kampens helt store oplevelse var USA's 10'er, Carli Lloyd. Efter bare tre minutters spil stormede hun frem til bolden ved et hjørnespark og sendte bolden i nettet til stor jubel for de fleste tilskuere på stadionet i Vancouver.

Bare to minutter senere var hun igen på pletten ved en lignende situation og fordoblede føringen.

Lauren Holiday øgede til 3-0 efter 15 minutter, og minuttet efter viste Carli Lloyd stort overblik, da hun fra midterlinjen sendte bolden over Japans målmand og i mål.

Japan forsøgte at lave comebacket med to mål, men det blev kun halvhjertet fra asiaterne, der ellers havde vundet alle sine kampe ved VM frem til finalen.

Tobin Heath lukkede kampen med sin 5-2-scoring efter 54 minutter, og så var det bare at køre kampen hjem for de amerikanske kvinder.

USA er det første kvindelandshold, der har vundet tre VM-titler. USA' præsident, Barack Obama, hylder på Twitter spillerne.

- Hvilken kamp for Team USA. Fantastisk kamp af Carli Lloyd. Jeres land er så stolt af jer alle sammen. Kom forbi Det Hvide Hus med pokalen snarest, skriver han.

Carli Lloyd blev efter kampen tudpeget af Fifa som VM's bedste spiller.

De syv mål, der blev scoret i finalen, er i øvrigt det højeste antal mål i en VM-kvindefinale nogensinde.