Verdensmester sender Blichfeldt ud - Antonsen taber også

Danmark har ikke flere damesingler med ved China Open, efter at både Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt er røget ud af turneringen. Foto: Kazuhiro Nogi/Ritzau Scanpix

Mia Blichfeldt er færdig ved China Open. Det samme er Anders Antonsen efter et nederlag i tre sæt.

Første runde blev endestationen for Mia Blichfeldt i badmintonturneringen China Open.

Den danske damesinglespiller tabte onsdag i to sæt til den forsvarende verdensmester, spanske Carolina Marín, med cifrene 13-21, 13-21.

Blichfeldt var godt med i kampens første sæt, hvor hun nåede at komme foran 13-10, inden Marin viste, hvorfor hun er verdensmester, og vandt 11 point i træk.

I andet sæt kom danskeren igen godt i gang. Hun var således foran 5-2, inden spanieren kom tilbage og fik udlignet.

Efter en god periode fra Marín fik Mia Blichfeldt spillet sig tilbage i kampen, da hun efter at have været bagud 6-9 gjorde det til 9-9.

Det var sidste gang, danskeren var på lige fod med verdensmesteren. Carolina Marín tog det næste point og trak langsomt fra, indtil sejren var i hus.

Dermed har Danmark ikke flere damesingler med ved China Open, efter at Line Kjærsfeldt tirsdag tabte i to sæt til kinesiske He Bingjiao.

Anders Antonsen led onsdag samme skæbne som Mia Blichfeldt. Den 21-årige badmintonkomet er færdig ved China Open efter et nederlag i tre sæt til Lee Hyun-il med cifrene 21-18, 19-21, 18-21.

Danskeren var foran stort set hele første sæt, men blev alligevel presset, efter at sydkoreaneren vendte 12-19 til 18-20. Antonsen formåede dog at sikre sig sættet med den første sætbold.

I andet sæt skiftedes de to spillere til at tage føringen. Danskeren så ud til at kunne lukke kampen, da han gik fra 13-13 til 17-13, men Lee Hyun-il fik med en god slutspurt sendt kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

Her bølgerne det mere frem og tilbage. Anders Antonsen kom bedst fra start og var foran 9-4, inden sydkoreaneren startede sit comeback.

Det bragte Lee Hyun-il foran 18-15, hvorefter den unge dansker kæmpede sig tilbage og udlignede til 18-18. Det blev ikke til mere for danskeren, der kunne se sin modstander vinde de efterfølgende tre point og kampen.

Rasmus Gemke måtte også sige farvel til den kinesiske turnering onsdag efter et nederlag i to sæt til den syvendeseedede inder Kidambi Srikanth med cifrene 9-21, 9-21.

China Open er som Super 1000-turnering rangeret på næsthøjeste niveau. Kun sæsonfinalen, World Tour Finals, er rangeret højere.