Viborg holder kontakt til toppen med sejr i Aarhus

Viborgs landsholdsspiller Stine Bodholt scorede XX mål i Viborgs udesejr over SK Aarhus. Foto: Polfoto/Jens Dresling

Håndboldkvinderne fra Viborg HK fik en 30-22 sejr med hjem, da de fredag aften var på besøg hos SK Aarhus.

De jyske håndboldkvinder fra Viborg holder kontakt til toppen i den bedste kvindelige håndboldrække efter en udesejr på 30-22 over SK Aarhus.

Sejren betyder, at Viborg med 21 point i 12 kampe nu blot er et enkelt point efter topholdet FC Midtjylland i Primo Tours Ligaen.

Fredagens sejr kom i hus, efter at Viborg i første halvleg havde sikret sig en føring på 14-11. Landsholdsstregspilleren Stine Bodholt bidrog med fem Viborg-scoringer i første halvleg og endte med i alt otte mål.

Hun blev dermed delt topscorer sammen med holdkammeraten Line Uno.

I anden halvleg i opgøret fortsatte Viborg dominansen fra første halvleg, og med et kvarter tilbage af opgøret var stillingen 20-15 i Viborgs favør.

Hos hjemmeholdet var landsholdsspilleren Mette Tranborg topscorer med fire mål. Hendes scoringer kunne dog ikke forhindre Viborg-sejren, der aldrig var i fare i løbet af halvlegens sidste halvdel.

SK Aarhus ligger efter nederlaget på niendepladsen i ligaen med syv point. De har dermed blot et enkelt point mere end nummer 10 og 11, der skal spille nedrykningskampe. Nummer 12 rykker direkte ned.

Den aarhusianske klub har allerede meldt ud, at holdet drejer nøglen om efter denne sæson på grund af dårlig økonomi.

Undgår man nedrykning er det dog muligt, at amatørklubben Skovbakken kan overtage pladsen i den bedste række, da moderklubben råder over licensen.

• Håndbold for kvinder: EM: Bronzekamp Danmark - Frankrig