Annonce
Udland

Bocuse har inspireret det danske køkken

Den afdøde franske chefkok Paul Bocuse står uden for sin berømte restaurant L'Auberge du Pont de Collonges i byen Collonges-au-Mont-d'or, midt i Frankrig. Restauranten har tre Michelin-stjerner. Foto: Scanpix/Laurent Cipriani

Franske chefkokke som Michel Michaud har bragt respekt for råvarer til dansk gastronomi, mener Mads Marschall.

Den verdensberømte franske kok Paul Bocuse, som er død 91 år gammel, har været afgørende for gastronomien.

Det mener generalsekretær Mads Marschall fra Akademiet Bocuse d'Or i Danmark.

Bocuse d'Or er det uofficielle gastronomiske verdensmesterskab, som hvert andet år afholdes i Lyon i Frankrig. Det var Paul Bocuse, der lancerede mesterskabet i 1983.

- Paul Bocuse har betydet rigtig meget for den franske gastronomi og gastronomi globalt. Han har formået at sætte gastronomi på verdenskortet som et sprog, man taler i hele verden, siger Mads Marschall.

Akademiet Bocuse d´Or Danmark skal profilere Danmark på det gastronomiske verdenskort.

Spørgsmål: Har Paul Bocuse skabt "det nye franske køkken" med mere simple retter?

- Det er de nok nogle stykker om at være faddere til. Men han har haft fokus på råvarerne. Selve kvaliteten i råvarerne skal have lov til at skinne igennem, uden at det bliver for overgjort, siger Mads Marschall.

I Danmark har Paul Bocuses gastronomi spredt sig med franske chefkokke som Michel Michaud på Falsled kro, Søllerød Kro og Kong Hans kælder.

- De franske kokke har fået danskerne til at kigge på gastronomi på en ny måde. Deres fokus på råvarerne har forplantet sig til de danske kokke, mener Mads Marschall.

Blandt de mange, der lørdag hylder den franske mesterkok, er den franske præsident, Emmanuel Macron.

- Paul Bocuse er her ikke mere. Kokkene græder i deres køkkener, i Elysée Palæet og overalt i Frankrig. Den franske gastronomi vil fortsætte med at gøre ham stolt, skriver præsidenten på Twitter.

  • Paul Bocuse
    Den afdøde franske chefkok Paul Bocuse står uden for sin berømte restaurant L'Auberge du Pont de Collonges i byen Collonges-au-Mont-d'or, midt i Frankrig. Restauranten har tre Michelin-stjerner. Foto: Scanpix/Laurent Cipriani
Annonce
Udland

Fire betjente er dræbt i skyderi i amerikansk forstad

Annonce
Annonce
Dølle

Tilfreds Dølle-formand: Det overrasker mig

112

Niels Christian blev jagtet gennem mark: Så brød helvede løs

Dølle

- De kalder mig da Tine Tiskone

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

Dølle

Tumult til vild Dølle-koncert

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Lolland

Milliondyrt vartegn: Nu er vinderne fundet

112

Fik slag i hovedet på marken

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Indland

86.000 danskere er afhængige

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Dølle

Kondomer, bolcher og slikkepinde i lange baner

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Annonce
Annonce
Dølle

Så er vi i gang: Gobs fyrede op under festen i Markedsteltet

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes

Dølle

Harske Hubbi går efter Dølle-rekord

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale